Η σπάνια γοητεία της Ferrari 375 Coupe Speciale

Ένα πραγματικά ιστορικό αυτοκίνητο βγαίνει στο σφυρί από την ​​Sotheby's.

Γράφει: Αδαμάντιος Άττενμπεργκ 04 Ιουλίου 2019

Κάποια αυτοκίνητα έχουν το προνόμιο να παραμένουν όμορφα για πάντα. Οι γραμμές, η όψη και η κλασική αύρα τους αποκτούν έξτρα γοητεία όσο περνούν τα χρόνια. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει σίγουρα και η Ferrari 375 Coupe Speciale, που αποτελεί ένα κομμάτι της ιστορίας της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Μάλιστα, ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's βγάζει στο σφυρί το εν λόγω αυτοκίνητο, με ουκ ολίγους συλλέκτες να αναμένεται να προσφέρουν πολλά για να το αποκτήσουν.

Για την ακρίβεια, το μοντέλο που θα διατεθεί προς πώληση είναι το μοναδικό που υπάρχει πλέον, οπότε εύλογα αντιλαμβάνεται κάποιος τόσο τη σπανιότητά του όσο και το εύρος της τιμής του. Διατηρείται σε άψογη κατάσταση και θεωρείται ένα από τα πιο ποθητά αντικείμενα για κάθε συλλέκτη.

Η σπάνια γοητεία της Ferrari 375 Coupe Speciale
ΦΕΡΑΡΙ 375 2
ΦΕΡΑΡΙ 375 3

H Ferrari 375 MM Coupe Speciale by Ghia του 1955 είναι ένα αμάξι ηλικίας 64 ετών αλλά τα τεχνικά χαρακτηριστικά και η κατάστασή του δηλώνουν πως έχει πολλά ακόμη να δώσει στο δρόμο. Το design του έχει εμπνευστεί από την Ferrari GP ενώ o κινητήρας του έχει δημιουργηθεί από τον θρυλικό μηχανικό Aurelio Lampredi - ο ίδιος που σχεδίαζε τις μηχανές για τα μονοθέσια της Scuderia στην Formula 1. Πρόκειται για ένα αυθεντικό sports car, στο οποίο όμως έχουν ενσωματωθεί όλα εκείνα τα στοιχεία που το καθιστούν τέλειο για χρήση στο δρόμο.

Η Carrozzeria Ghia, μία εταιρεία που δραστηριοποιείται στις αναδιαμορφώσεις κλασικών αυτοκίνητων και έχει έδρα το Τορίνο, έχει φροντίσει να κάνει όλες τις απαραίτητες διορθώσεις αλλά και να ενισχύσει το σώμα και τα μηχανικά μέρη της Ferrari 375 Coupe Speciale με αυθεντικά ανταλλακτικά, έχοντας πάντοτε κατά νου δύο εκ των βασικότερων αρχών της Scuderia: Τις υψηλές επιδόσεις και την αντοχή. Αξίζει να αναφερθεί ότι το εν λόγω όχημα έχει συμμετάσχει στον περίφημο αγώνα Mille Miglia.

ΦΕΡΑΡΙ 375 1

Όσον αφορά το κόστος, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά το πού μπορεί να φτάσει. Ένα σχεδόν παρόμοιο μοντέλο του 1956 είχε αγοραστεί έναντι $5.000.000 πριν λίγα χρόνια, με το συγκεκριμένο ποσό να αναμένεται να ξεπεραστεί αυτή τη φορά. Μιλάμε άλλωστε για ένα από τα σπανιότερα αυτοκίνητα που υπάρχουν.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Auto & Moto

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Στον παράδεισο των Porsche

Περισσότερα από 40 συλλεκτικά μοντέλα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας αναζητούν νέους ιδιοκτήτες.

Ο γύρος της Ιταλίας με ένα σπάνιο ηλεκτρικό Fiat 500

To custom made Fiat 500 Jolly Spiaggina Icon-e είναι ο καλοκαιρινός star του πρωτοποριακού προγράμματος Selezione Italia, που αναβαθμίζει κάθε road trip στη γειτονική χώρα.