Καλοκαιρινές διακοπές σε 4 τροχούς

Μοντέλα - εργαλεία για όσους θέλουν να απολαμβάνουν στις διακοπές τους τις δυσπρόσιτες φυσικές ομορφιές του τόπου μας.

Είναι σίγουρο ότι το αυτοκίνητό σου ταλαιπωρείται περισσότερο στις διακοπές από σένα. Η αλμύρα, εφόσον επιλέξεις θάλασσα, επηρεάζει τα μέταλλά του πολύ περισσότερο από το δικό σου δέρμα. Μια πέτρα σε ένα χωματόδρομο, αν προτιμήσεις το βουνό, μεταφέρει πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα στην ανάρτησή του απ’ ό,τι τα sneakers στο μυοσκελετικό σου σύστημα.

Τα μοντέλα που παρουσιάζουμε εδώ δεν αντέχουν μόνο να κάνουν μεγαλοπρεπώς τη διαδρομή Χώρα Μυκόνου - Ψαρρού -αυτή την κάνουν και τα "τζιπ" της πόλης. Μπορούν να προσεγγίσουν και τις πιο δυσπρόσιτες παραλίες - διαμάντια, που αφθονούν στον τόπο μας και απευθύνονται σε όσους δεν θέλουν να σαπίζουν σε μία ξαπλώστρα. 

Suzuki Jimny

Καλοκαιρινές διακοπές σε 4 τροχούς

Η 2η γενιά του Jimny έχει γίνει ήδη θρύλος. Ένα σύμβολο ελευθερίας, ένα αυτοκίνητο διαφορετικό, που δίνει χρώμα και ζωή στην κάτω των €20.000 αγορά. Βασισμένο στη λογική του μοντέλου της 1ης γενιάς, συνδυάζει τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής σε επίπεδο ασφάλειας και τεχνολογίας με τις εξαιρετικές δυνατότητες στις εκτός δρόμου διαδρομές. Το μόνο στο οποίο θα πει "όχι" είναι οι πολλές αποσκευές, εκτός βέβαια αν είστε δύο άτομα!

  • Κυβισμός: 1,5 λ.
  • Ιπποδύναμη: 102 PS
  • Τιμή: Από €18.470

Volvo XC40

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Είναι το νεότερο SUV στην γκάμα της Volvo και ταυτόχρονα το μικρότερο σε μέγεθος. Βασιζόμενο στη μεγάλη εμπειρία της Volvo στα SUV, εντυπωσιάζει σε όλες τις διαθέσιμες εκδόσεις. Ακόμα και στη βασική έκδοση βενζίνης Τ3 είναι μια εξαιρετική επιλογή, που αποδεικνύει τη θαυμαστή δουλειά που έχει κάνει η εταιρεία. Η απόσταση από το έδαφος είναι σε κάθε περίπτωση κορυφαία, ενώ οι μεγαλύτερες εκδόσεις έχουν και σύστημα τετρακίνησης, που αυξάνει τις δυνατότητες εκεί όπου τελειώνει η άσφαλτος. Ξεχωρίζει όμως και για τη σχεδίασή του. Με μοναδική σκανδιναβική αισθητική, χαίρεσαι να το βλέπεις αλλά και να ζεις στο εσωτερικό του.

  • Κυβισμός: Από 1,5 λ.
  • Ιπποδύναμη: Από 156 PS
  • Τιμή: Από €30.713

Mercedes-Benz G-Class

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Είναι το απόλυτο όχημα για το καλοκαίρι. Συνδυάζει με μοναδικό τρόπο δύο φαινομενικά αταίριαστους κόσμους: την πολυτέλεια, την άνεση, την τεχνολογία μιας κορυφαίας λιμουζίνας, όπως ξέρει να κατασκευάζει η Mercedes-Benz, με το σκληροτράχηλο χαρακτήρα ενός καθαρόαιμου off-road που θα φτάσει σχεδόν μέχρι την άκρη του κόσμου. Έχοντας το κλειδί του στην τσέπη, νιώθεις ατρόμητος και απλά επιλέγεις στο χάρτη της Ελλάδας το σημείο που θέλεις να επισκεφθείς.

  • Κυβισμός: Από 3,0 λ.
  • Ιπποδύναμη: Από 286 PS
  • Τιμή: Από €158.220

Audi Q3

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Η 2η γενιά του μας έχει κερδίσει ανεβάζοντας τον πήχη ψηλότερα από εκεί που τον είχε τοποθετήσει το Q3 1ης γενιάς, ένα μοντέλο που σημείωσε εξαιρετική εμπορική πορεία από την πρώτη μέχρι την τελευταία μέρα πώλησής του. Φρέσκο και μοντέρνο σχεδιαστικά, καταφέρνει να γίνεται αναγνωρίσιμο ως Audi, αλλά ταυτόχρονα να ξεχωρίζει. Οι διαστάσεις του πλέον είναι μεγαλύτερες, με όφελος σε χώρους και αποσκευές. Παραμένει ένα γνήσιο SUV με ικανοποιητικές εκτός δρόμου δυνατότητες αλλά και με τετρακίνητες εκδόσεις, που εξασφαλίζουν μεγαλύτερη ασφάλεια και πλεονεκτήματα για τον οδηγό όταν η άσφαλτος τελειώνει.

  • Κυβισμός: Από 1,5 λ.
  • Ιπποδύναμη: Από 150 PS
  • Τιμή: Από €32.900

BMW X1

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Είναι ένα από τα πιο πετυχημένα εμπορικά μοντέλα της BMW κι αυτό δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τις ανάγκες των premium αγοραστών που θέλουν ένα πρακτικό SUV με την υψηλή τεχνολογία και τη δυνατότητα ελευθερίας κίνησης. Στα μάτια μας φαίνεται ακόμα φρέσκο και επίκαιρο, ωστόσο η BMW αποφάσισε να προχωρήσει στην ανανέωσή του. Πιο μοντέρνα εμφάνιση, νέες τεχνολογίες, αναβαθμισμένα συστήματα πολυμέσων και ανανέωση στο εσωτερικό είναι βέβαιο ότι θα κρατήσουν πολύ ψηλά την Χ1 για τα επόμενα χρόνια. Αναμφίβολα μια εξαιρετική λύση για το φετινό καλοκαίρι.

  • Κυβισμός: Από 1,5 λ.
  • Ιπποδύναμη: Από 116 PS
  • Τιμή: Από €31.905

VW T-Cross

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Είναι δύσκολο να έχεις ένα καλό SUV με λογικό κόστος. Το T-Cross έρχεται να καταρρίψει αυτή τη θεωρία. Έχει μαζεμένες διαστάσεις, αλλά ταυτόχρονα πληθωρική εμφάνιση. Δεν παράγεται σε τετρακίνητες εκδόσεις, όμως έχει αρκετή απόσταση από το έδαφος ώστε να μη σταματήσει στην πρώτη ανωμαλία, ενώ οι χώροι του είναι επαρκείς για μια τετραμελή οικογένεια. Το πιο σπουδαίο όμως είναι η συμπεριφορά του στο δρόμο: ασφαλές, με μικρές κλίσεις στις στροφές αλλά και πολύ καλή ποιότητα κύλισης. Τελικά το μικρό δε συνεπάγεται υποχρεωτικά συμβιβασμούς.

  • Κυβισμός: Από 1,0 λ.
  • Ιπποδύναμη: Από 95 PS
  • Τιμή: Από €17.400

Citroën C5 Aircross

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Σύμφωνα με τη Citroën, το C5 Aircross είναι το πιο άνετο SUV που μπορείς να αγοράσεις, οπότε είναι και ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μετακινηθείς στις διακοπές σου. Η ζέστη, η κίνηση, οι μεγάλες αποστάσεις δεν μπορούν να σταθούν εμπόδιό του αν αποφασίσεις να γυρίσεις την Ελλάδα. Ευρύχωρο, με δυνατούς κινητήρες και πολύ καλή ποιότητα υλικών, έχει μια πολύ φιλόξενη καμπίνα που σε προδιαθέτει για ταξίδι. Ξεχωριστό αισθητικά, μέσα και έξω, έχει τον τρόπο να σου δείξει την άλλη πλευρά του καλοκαιριού.

  • Κυβισμός: Από 1,2 λ.
  • Ιπποδύναμη: Από 130 PS
  • Τιμή: Από €22.550

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.