Το νέο Renault TWINGO κλείνει το μάτι στις αστικές μετακινήσεις

Το νέο Renault TWINGO έρχεται πιο εκλεπτυσμένο από ποτέ, παραμένοντας κεφάτο και ευέλικτο όπως πάντα.

Η Renault με 121 χρόνια αυτοκινητιστικής ιστορίας, παρουσία σε 134 χώρες και πωλήσεις πάνω από 3,9 εκ. αυτοκίνητα παγκοσμίως το 2018, δημιουργεί αυτοκίνητα πρωτοπόρα με στόχο την απόλυτη ικανοποίηση του πελάτη. Παράλληλα, με εμπειρία πάνω από 40 χρόνια στη Formula1, η Renault ξέρει πώς να κατασκευάζει κορυφαία αυτοκίνητα τόσο για την πίστα, όσο και για το δρόμο, με κοινά χαρακτηριστικά που αναδεικνύουν το καινοτόμο πνεύμα της. Τρανό παράδειγμα το νέο Renault TWINGO. Μπορεί να είναι το πιο προσιτό μοντέλο στην γκάμα της μάρκας, με τιμή που ξεκινά από τα 10.780€, ωστόσο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα μεγαλύτερα μοντέλα της.

Το νέο Renault TWINGO κλείνει το μάτι στις αστικές μετακινήσεις

Ριζοσπαστική τεχνολογία

Στα καθημερινά αυτοκίνητα ο κινητήρας τοποθετείται συνήθως στο εμπρός μέρος του αμαξώματος. Η Renault όμως για το TWINGO διάλεξε μια διαφορετική αρχιτεκτονική με πολλά οφέλη. Ο κινητήρας του είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος και η κίνηση μεταδίδεται στον πίσω άξονα. Το πλεονέκτημα για τον οδηγό είναι ο εξαιρετικά μικρός κύκλος στροφής (μόλις 8,6 μέτρα), που είναι πάντοτε ευπρόσδεκτος στα στενά της πόλης. Σε συνδυασμό με τις compact εξωτερικές διαστάσεις (3,61 μ.) το παρκάρισμα γίνεται παιχνιδάκι. Έτσι ο οδηγός έχει στα χέρια του ένα μοντέλο που ξεγελά τα στενά της πόλης, ενώ ταυτόχρονα έχει εξαιρετική μηχανική πρόσφυση χάρη στην μετάδοση στον πίσω άξονα. Αυτό συνεπάγεται κορυφαίο κράτημα στις στροφές, αλλά και τις υψηλές ταχύτητες.

twingo

Χαρούμενο μέσα-έξω

Είναι ωραία αίσθηση όταν το αυτοκίνητο που σε περιμένει κάθε πρωί έξω από την πόρτα σου φτιάχνει την διάθεση με την σχεδίασή του. Το νέο Renault TWINGO είναι πλήρως ανασχεδιασμένο. Έχει τύπο, είναι καλόγουστο, διαφορετικό, ξεχωριστό – αυτά είναι μερικά από τα επίθετα που του αξίζουν. Ο μπροστινός προφυλακτήρας έχει πιο κομψό σχεδιασμό, με πιο καθαρές γραμμές και περισσότερη βαμμένη επιφάνεια, ενώ πλέον τα φώτα ημέρας LED (με μοτίβο C-Shape) είναι ενσωματωμένα στα εμπρός φωτιστικά σώματα. Παράλληλα, ο σχεδιασμός της μάσκας δίνει την αίσθηση ότι το αυτοκίνητο είναι πιο φαρδύ, την ώρα που τα χρωμιωμένα διακοσμητικά στις πιο ακριβές εκδόσεις, δίνουν μια ακόμα πινελιά διαφορετικότητας στο μοντέλο. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει ο ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας, στο οποίο έχουν προστεθεί και επιπλέον διακοσμητικά στοιχεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μπουτόν ξεκλειδώματος της πίσω πόρτας έχει τοποθετηθεί πάνω στη λαβή ανοίγματός της, με αποτέλεσμα η όλη διαδικασία να γίνεται με μία απλή κίνηση.

twingo

Το νέο Renault TWINGO έρχεται με δύο νέα χρώματα, το Κίτρινο Mango και το Λευκό Quartz, τα οποία προσθέτουν στην ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή του προσωπικότητα. Ακόμα 6 χρώματα συμπληρώνουν την παλέτα του: Μαύρο Etoile, Κόκκινο Flame, Γκρι Cosmic, Λευκό Crystal, Πράσινο Aqua, Μπλε Dragee. H Renault όμως δεν εξάντλησε την σχεδιαστική της μαεστρία στην εξωτερική σχεδίαση του νέου TWINGO. Το εσωτερικό του είναι και αυτό εμπνευσμένο, καταφέρνοντας με μεγάλη επιτυχία να κρατά τους επιβάτες ξεκούραστους σε ένα πολύ ευχάριστο και σύγχρονο περιβάλλον.

twingo

Με σκουρόχρωμες ή ανοιχτόχρωμες ταπετσαρίες, επιλογές χρωματικών πακέτων (μαύρο, κόκκινο ή κίτρινο) για τον πίνακα οργάνων, τους αεραγωγούς, το τιμόνι και την διακόσμηση της βάσης του λεβιέ ταχυτήτων, το νέο Renault TWINGO, έχει ανεπτυγμένη τη δυνατότητα προσωποποίησης και στο εσωτερικό του. Βασισμένο σε μία υψηλής ανάλυσης οθόνη αφής 7 ιντσών, το νέο σύστημα ψυχαγωγίας του νέου TWINGO είναι πιο εύκολο και ακριβές στη χρήση, καθώς είναι σχεδιασμένο να περιορίζει τον αριθμό των κλικ που απαιτούνται από τον χρήστη για να ολοκληρώσει μια διαδικασία ή να μεταβεί από τη μία λειτουργία στην άλλη.

twingo

Παράλληλα, η λειτουργία hands-free προσφέρει αναβαθμισμένη ποιότητα ήχου, με διπλό μικρόφωνο που περιορίζει τον περιβάλλοντα θόρυβο, ενώ και η ποιότητα του παραγόμενου ήχου είναι καλύτερη με τη χρήση tweeters. Ένα πλήθος άλλων εφαρμογών, από το Google Places μέχρι το Spotify και από την ασύρματη αναβάθμιση λειτουργιών και υπηρεσιών μέχρι το νέο My Renault App προσφέρουν πρόσβαση σε ένα σύγχρονο και συνδεδεμένο τεχνολογικό και επικοινωνιακό σύμπαν.

Σύγχρονοι κινητήρες

Από το φρέσκο και σύγχρονο νέο Renault TWINGO δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι σύγχρονοι κινητήρες. Εξοπλίζεται με δύο 3-κύλινδρους κινητήρες βενζίνης (SCe 65, TCe 95 & TCe 95 EDC), που είναι σύμφωνοι με τις νέες αυστηρότερες προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6D, ενώ όλοι τους συνδυάζονται με σύστημα Stop & Start. Στη βάση της γκάμας, ο νέος κινητήρας 1.0 SCe 65 ξεχωρίζει για την απόλαυση που προσφέρει στην κίνηση στην πόλη. Με μέγιστη ροπή στα 95 Nm, παραμένει οικονομικός και αποδοτικός, ενώ συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων.

twingo

Με το ίδιο 5άρι κιβώτιο ή με το κορυφαίο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων (EDC), μια μοναδική επιλογή στην κατηγορία, συνδυάζεται ο 0.9 TCe 95, με 135 Nm ροπής. Με τη βοήθεια του turbo προσφέρει τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές, συνεισφέροντας σε μία αναβαθμισμένη σπορτίφ αίσθηση οδήγησης, τόσο στην πόλη, όσο και στον ανοιχτό δρόμο. Ο συγκεκριμένος κινητήρας εξοπλίζεται με νέο σύστημα εξάτμισης και στροβιλοσυμπιεστή μεταβλητής γεωμετρίας, για βελτιωμένη οικονομία καυσίμου.

twingo

Κορυφαία ασφάλεια

Εφοδιασμένο με ζώνες προγραμματισμένης παραμόρφωσης που περιβάλλουν τον στιβαρό του κλωβό, 4 αερόσακους, ζώνες με προεντατήρες, συστήματα προειδοποίησης σε περίπτωση ακούσιας απόκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας και υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα, το νέο Renault TWINGO προστατεύει αποτελεσματικά τους επιβάτες του.

twingo

Τίποτα δεν είναι τυχαίο

Το Renault TWINGO είναι ένα από τα πιο πετυχημένα μοντέλα της mini κατηγορίας και αυτό δεν είναι τυχαίο. Στη νέα του γενιά έχει όλα τα εφόδια να συνεχίσει την λαμπρή του καριέρα, ξεχωρίζοντας σχεδόν σε κάθε τομέα. Μοντέρνο σχεδιαστικά, ασφαλές, εξαιρετικά ευέλικτο αλλά και στιβαρό στον δρόμο, με σύγχρονους κινητήρες, είναι μια εξαιρετική πρόταση για τις αστικές μετακινήσεις, που όμως δεν θα πει όχι ακόμα κι αν του ζητήσεις να σε ταξιδέψει σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης