Η άγρια πλευρά της Porsche 911

Η custom made Willy είναι ένα γοητευτικό off-road αγρίμι.

Γράφει: Αδαμάντιος Άττενμπεργκ 23 Αυγούστου 2019

Όπως μπορείς να διαπιστώσεις και από την πιο πάνω εικόνα, δεν πρόκειται για ένα ακόμη αυτοκίνητο αλλά για μία πολυπόθητη custom δημιουργία, από εκείνες που γοητεύουν τους συλλέκτες, ειδικά από τη στιγμή που μιλάμε για brands όπως η Porsche. Η συγκεκριμένη 911 καθιστά ξεκάθαρα κάποια πράγματα: Είναι ένα σπορ αυτοκίνητο με σαφή off-road χαρακτηριστικά.

Το εν λόγω μοντέλο αποκαλείται Willy και δεν πρόκειται ασφαλώς για ένα όνομα που του έδωσε η Porsche αλλά ο άνθρωπος που το έκανε αυτό που είναι μέχρι και σήμερα. Όλα ξεκίνησαν το 1984, όταν ο Andy Kilcoyne, που εργαζόταν σαν διευθυντής επιχειρήσεων της Kelly-Moss -μία εταιρεία που ειδικεύεται στις βελτιώσεις αυτοκινήτων κυρίως των σημαντικότερων γερμανικών brands- αποφάσισε να αγοράσει μία 911 και να τη διαμορφώσει όπως ο ίδιος επιθυμούσε.

Η άγρια πλευρά της Porsche 911
PORSCHE 911 WILLY 4
PORSCHE 911 WILLY 5

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο πάνω στο όχημα που δημιούργησε μαζί με τους μηχανικούς και τους designers της εταιρείας, είναι η τεράστια προσοχή που έχει δοθεί στις λεπτομέρειες. Κάθε σημαντικό εξάρτημα ή μέλος έχει αντικατασταθεί ή τροποποιηθεί, με το αυτοκίνητο όμως να μένει πιστό στον αρχικό του χαρακτήρα και να καθίσταται παντού προφανές για τι μοντέλο πρόκειται. 

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα αμάξι που μοιάζει να "γεννήθηκε" ακριβώς έτσι, με led φώτα που προσαρμόζονται εύκολα σε off-road mode, ένα άκρως εντυπωσιακό κορμί με τροποποιημένο προφυλακτήρα από αλουμίνιο και προσαρμοσμένη κάτω βάση και όλα τα απαραίτητα assets που χρειάζονται για να "επιβιώσει" εκτός δρόμου. Η Porsche 911 Willy φτιάχτηκε με τέλεια αρμονία για πολύ συγκεκριμένους σκοπούς.

PORSCHE 911 WILLY 1
PORSCHE 911 WILLY 2

Η Kelly-Moss, με την ευγενική παραχώρηση του Kilcoyne ασφαλώς, αποφάσισε να την βγάλει στο σφυρί και η τιμή της θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αλμυρή, καθώς ξεκινά από τις €370.000. Στη δημοπρασία, που θα λάβει χώρα στις αρχές του επόμενου μήνα, ενδέχεται το κόστος να ανέβει μέχρι και το μισό εκατομμύριο ή ακόμη και να το ξεπεράσει. Απολύτως δικαιολογημένα θα προσθέταμε εμείς.


Διάβασε ακόμη για τη θηριώδη Bugatti Centodieci και την πιο ακριβή Aston Martin της ιστορίας.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Νέα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Με τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα κάνεις διακοπές οπουδήποτε

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να κάνεις διακοπές. Έχεις ποτέ σκεφτεί να τις βγάλεις παρέα με ένα αυτοκινούμενο;

Έτσι θα μοιάζει η Formula 1 το 2021, όταν θα αλλάξουν τα πάντα

Οι κανονισμοί, ο σχεδιασμός των μονοθεσίων και όλες οι διαφοροποιήσεις που επιθυμούν τα νέα αφεντικά της F1.