Η πιο ακριβή Aston Martin της ιστορίας

Η DB4 GT Zagato Continuation διατηρεί τη γοητεία των 60s και κοστίζει μία περιουσία.

Μπορεί τα βλέμματα όλων των φίλων των 4 τροχών αλλά και της Aston Martin να είναι επικεντρωμένα στην πανίσχυρη Valkyrie ή το νέο Bond-car Valhalla, ωστόσο άλλο είναι το πιο ακριβό μοντέλο του βρετανικού brand. Πρόκειται για την DB4 GT Zagato Continuation, που κατασκευάστηκε σε μόλις 19 αντίτυπα πριν λίγους μήνες και κοστολογείται στα €6.720.000. 

Η πιο ακριβή Aston Martin της ιστορίας

Η ιδέα πίσω από την κατασκευή της DB4 GT Zagato βασίζεται στο κλασικό race car της βρετανικής εταιρείας, πίσω στα 60s, που ταυτόχρονα ήταν και ένα από τα πιο εντυπωσιακά αυτοκίνητα που είχαν εμφανιστεί ποτέ στον απαιτητικό αγώνα ταχύτητας του Le Mans. Το νέο μοντέλο είναι σχεδόν πιστό αντίτυπο αυτού, έχοντας κάποιες σημαντικές μηχανικές και αισθητικές βελτιώσεις.

ΑΣΤΟΝ ΜΑΡΤΙΝ 1

H Aston Martin συνεργαζόταν στενά με την ιταλική εταιρεία Zagato από το 1960 μέχρι και το 1963, με απώτερο σκοπό να δημιουργηθεί ένα μοναδικό coupé. Το αποτέλεσμα της σύμπραξής τους, η DB4 GT Zagato, αποτέλεσε όχι απλά ένα ακόμη εξαιρετικό για την εποχή sports car αλλά ένα αυτοκίνητο-σταθμό στην ιστορία των 4 τροχών. Σχεδόν 6 δεκαετίες μετά, η αναβίωση του θρυλικού οχήματος είναι γεγονός, παρότι δεν δημιουργήθηκαν 23 αμάξια, όπως αρχικά επιθυμούσε η Aston Martin, αλλά 19. 

Η ελαφρώς μειωμένη παραγωγή κάνει ακόμη πιο μοναδικό το μοντέλο. Αξίζει να αναφερθεί πως πρόκειται για σχεδόν εξ' ολοκλήρου χειροποίητα αυτοκίνητα, που η δημιουργία του καθενός απαιτεί 4.500 ώρες δουλειάς και έχει δοθεί η απόλυτη προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια. Έπειτα, η μοναδική ποιότητα: Πάνελ αλουμινίου, σωληνωτά πλαίσια, εξακύλινδροι κινητήρες 390 ίππων, σπάνια κιβώτια ταχυτήτων. 

ΑΣΤΟΝ ΜΑΡΤΙΝ 3
ΑΣΤΟΝ ΜΑΡΤΙΝ 4
ΑΣΤΟΝ ΜΑΡΤΙΝ 5
ΑΣΤΟΝ ΜΑΡΤΙΝ 6

"Είμαι πραγματικά ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα. Ήταν ένα φιλόδοξο project που τελικά αποζημιώνει στο απόλυτο όλους εκείνους που το στήριξαν" ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο  CEO της Aston Martin, Andy Palmer. Τα καινούρια μοντέλα της DB4 GT Zagato Continuation θα παραδοθούν στους κατόχους τους -που τα προπλήρωσαν ήδη έναν χρόνο πριν- μέχρι τα τέλη του 2019.


Δες ακόμη τα ομορφότερα sports cars των 60s και διάβασε για το Isle of Man TT, τον πιο επικίνδυνο αγώνα μοτοσυκλέτας του πλανήτη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο θάνατος του Αλέξανδρου Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Μοναχογιός και διάδοχος του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση. Ο θάνατός του σε αεροπορικό δυστύχημα, σε ηλικία 25 ετών, εξύφανε πάμπολλες ιστορίες συνωμοσίας.

3 πράγματα που μπορείς να κάνεις στο LinkedIn για να βρεις δουλειά πιο εύκολα

Οι ειδικοί στην αγορά εργασίας προτείνουν μερικά εύκολα βήματα που μπορείς να κάνεις μέσω του LinkedIn για να βελτιστοποιήσεις τις πιθανότητές σου.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Ξέρουμε πού θα βρεις το πιο φθηνό τσουρέκι στην Ελλάδα

Ψάξαμε την αγορά για εσένα και έτσι σου έχουμε όλες τις απαντήσεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης