Το πιο ακριβό φορτηγό του πλανήτη έχει την υπογραφή του Banksy

Ένα γκράφιτι του διάσημου street artist μεταμόρφωσε ένα Volvo FL6 του 1988 σε πολύτιμο έργο τέχνης.

Γράφει: Αδαμάντιος Άττενμπεργκ 04 Σεπτεμβρίου 2019

Το όχημα που βλέπεις στην φωτογραφία είναι το πιο ακριβό φορτηγό του κόσμου και όχι, το γεγονός δεν έχει τη βάση του σε κάποια τεχνολογική καινοτομία ή το πολυτελές εσωτερικό του. Το εν λόγω φορτηγό πρόκειται να βγει σε δημοπρασία από τον οίκο Bonhams στο Chischester του Ηνωμένου Βασιλείου στις 14 Σεπτεμβρίου, με την τιμή εκκίνηση να έχει οριστεί στα €1.830.000. 

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι πως το Volvo FL6 του 1988 καλύπτεται σχεδόν εξ' ολοκλήρου από ένα γκράφιτι του Banksy. Τόσο το εξωτερικό του μέρος όσο και η καμπίνα του φέρουν την υπογραφή του περιβόητου street artist. 

Το πιο ακριβό φορτηγό του πλανήτη έχει την υπογραφή του Banksy
ΦΟΡΤΗΓΟ BANKSY 2
ΦΟΡΤΗΓΟ BANKSY 3

O Banksy είχε ζωγραφίσει το φορτηγό πίσω στο 2000, σαν μέρος ενός μεγάλου έργου, που μέχρι σήμερα θεωρείται από τους ειδικούς μία "πρωτότυπη καλλιτεχνική πράξη σατιρικού χιούμορ και επιδεξιότητας στη χρήση του σπρέι". Δεν δημιουργείται λοιπόν καμία απολύτως απορία για το ποσό εκκίνησης της Bonhams, που το κοστολογεί σχεδόν δύο φορές πάνω από το ακριβότερο hypercar του πλανήτη. 

Ο Bansky έχει κάνει κάτι αντίστοιχο και με άλλα οχήματα κατά το παρελθόν. Κανένα όμως από αυτά δεν έφτασε στο σημείο να δημοπρατείται για ένα τόσο μεγάλο ποσό. Το περίφημο SWAT Van, που είχε διαθέσει προς πώληση και πάλι ο οίκος Bonhams πίσω στο 2016, είχε αγοραστεί έναντι €241.000. 

ΦΟΡΤΗΓΟ BANKSY 4
ΦΟΡΤΗΓΟ BANKSY 5

Κανείς ασφαλώς δεν περίμενε ότι ένα όχημα-βετεράνος της Volvo θα γινόταν το πιο ακριβό της κατηγορίας του. Λαμβάνοντας όμως υπόψιν την εξωτερική του εμφάνιση αλλά και τον άνθρωπο ο οποίος ευθύνεται για αυτήν, είναι μάλλον κάτι που γίνεται ευκολότερα αντιληπτό.


Διάβασε ακόμη για τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα με τα οποία κάνεις διακοπές οπουδήποτε, τα ομορφότερα sports cars των 60s και τον πιο επικίνδυνο αγώνα μοτοσυκλέτας του πλανήτη, το Isle of Man TT.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Auto & Moto

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

117 Coupé, ένα από τα ομορφότερα αυτοκίνητα στην ιστορία της Isuzu

Συνδυάζει την ιαπωνική αντίληψη με την ιταλική φινέτσα, φέροντας την υπογραφή ενός εκ των δημοφιλέστερων σχεδιαστών του κόσμου, του Giorgetto Giugiaro.

H Bugatti Chiron είναι το γρηγορότερο supercar του πλανήτη

Έγινε το πρώτο αυτοκίνητο της ιστορίας που σπάει το φράγμα των 490 χλμ/ώρα.