Ένα ολοκαίνουργιο Mini Cooper του '68 βγαίνει στο σφυρί

Καθίσματα που ακόμη έχουν το προστατευτικό και μηχανή με μόλις 500 χλμ. πάνω της.

To Mini Cooper είναι περισσότερο σύμβολο και λιγότερο αυτοκίνητο. Ήδη από την πρώτη του κυκλοφορία, πίσω στη δεκαετία του '60, το μικροσκοπικό αριστούργημα του Ελληνοβρετανού σχεδιαστή, Sir Alec Issigonis, έκλεψε την καρδιά εκατομμυρίων οδηγών. Μάλιστα, έχει κάθε δικαίωμα να υποστηρίζει ότι υπήρξε το καλύτερο comeback στον κόσμο του αυτοκινήτου, αφήνοντας κατά πολύ πίσω το Beetle της Volkswagen

Όσο ενδιαφέρον όμως κι αν παρουσιάζουν τα νέα Mini Cooper, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την αυθεντική εμπειρία. Ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν αυτή προσφέρεται σχεδόν ολοκαίνουργια. Πώς είναι τώρα αυτό δυνατόν; Ένα από τα πιο όμορφα Mini Cooper όλων των εποχών, το Mk1 Morris Minor-Mini Super Deluxe του '68, βγαίνει στο σφυρί. Και το πιο σημαντικό είναι ότι έχει γράψει μόλις 500 χλμ. 

Ένα ολοκαίνουργιο Mini Cooper του '68 βγαίνει στο σφυρί

Επειδή, όπως είναι γνωστό, η ομορφιά κρύβεται στις λεπτομέρειες ο τυχερός που θα το αποκτήσει θα έχει τη χαρά να αφαιρέσει το ειδικό προστατευτικό υλικό από τα καθίσματα, να πιάσει στα χέρια του ένα τιμόνι που είναι σχεδόν ανέγγιχτο και να ακούσει τον ήχο μίας μηχανής που μοιάζει να βγήκε χθες από το εργοστάσιο παραγωγής.

Mini Cooper 4

Η εικόνα που παρουσιάζει τον εν λόγω μοντέλο είναι εκπληκτική, αφού μοιάζει σα να διατηρήθηκε όλα αυτά τα χρόνια σε μία γυάλινη σφαίρα όπου τα 60s δεν τελείωσαν ποτέ. Καμία γρατσουνιά, καμία σκουριά και, γενικά, κανένα σημάδι του χρόνου δε λερώνει την vintage υπεροχή του.

Έτσι, όποιος ενδιαφέρεται να αποκτήσει ένα κειμήλιο τόσο της αυτοκίνησης όσο και της pop κουλτούρας θα έχει τη δυνατότητα να το κάνει μέσα από τη δημοπρασία των Woodham & Mortimer. Φυσικά, η τιμή του δεν αναμένεται σε καμία περίπτωση να είναι χαμηλή.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.