Τα ταχύτερο όχημα του πλανήτη τρέχει με 10.620 χλμ. την ώρα

Η Bugatti Chiron μοιάζει με χελώνα μπροστά του.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 13 Σεπτεμβρίου 2019

Αν ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου για μία στιγμή είναι πολύ πιθανόν να χάσεις τα οχήματατα της Formula 1 που περνούν από μπροστά σου καθώς επιταχύνουν στην ευθεία. Αυτή είναι, αλήθεια ή ψέματα, μία πάγια πεποίθηση των εκφωνητών για τον πιο εντυπωσιακό αγώνα ταχύτητας του κόσμου. Κι όμως τα μονοθέσια και η Bugatti Chiron μοιάζουν με χελώνες σε σχέση με το παρακάτω όχημα, το οποίο είναι αναμφισβήτητα το ταχύτερο αντικείμενο που εμφανίστηκε ποτέ στον πλανήτη Γη.

Είναι κάποιο μαχητικό jet ή ένα υπερσύγχρονο υπερηχητικό αεροσκάφος; Όχι, είναι ένα πύραυλος πάνω σε ράγες της Πολεμικής Αεροπορίας των Η.Π.Α, ο οποίος τρέχει οκτώ φορές πιο γρήγορα από την ταχύτητα του ήχου ξεπερνώντας τα 10.000 χλμ. την ώρα.

Όπως μπορείς να δεις στο βίντεο, ακόμα κι όταν οι εικόνες παίξουν στο ένα τέταρτο της ταχύτητας, είναι σχεδόν αδύνατον να προλάβεις να το δεις να περνά από μπροστά σου. Η τελική ταχύτητα που καταγράφηκε φτάνει τα 10,620 χλμ. την ώρα, κάνοντας τα 490 χλμ. την ώρα της Bugatti Chiron Super Sport 300+ να μοιάζουν αστεία.

Η έρημος του Νέου Μεξικού είναι το μέρος που η Πολεμική Αεροπορία των Η.Π.Α έχει επιλέξει για να διεξάγει τους επόμενους μήνες πειράματα ώστε να καταλήξει στα κατάλληλα υλικά που μπορούν να εντάξουν αυτές τις ακραίες ταχύτητες. Όσο για το γεγονός ότι το ανθρώπινο βλέμμα αδυνατεί να συλλάβει αυτόν τον πύραυλο σε ράγες; Είναι λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι τα μάτια μας ανοιγοκλείνουν ενστικτωδώς μία φορά κάθε πέντε δευτερόλεπτα.

Από: Esquire ES

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Σχέσεις & Sex

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα ολοκαίνουργιο Mini Cooper του '68 βγαίνει στο σφυρί

Καθίσματα που ακόμη έχουν το προστατευτικό και μηχανή με μόλις 500 χλμ. πάνω της.

Το πρώτο Grand Tourer στην ιστορία της McLaren

Μία νέα ημέρα ξημερώνει για το βρετανικό luxury brand.