Τα μικρομέγαλα αυτοκίνητα της πόλης

7 από τα καλύτερα μοντέλα της κατηγορίας mini.

Έχουν μαζεμένες διαστάσεις και χαμηλό κόστος κτήσης αλλά και χρήσης. Κινούνται άνετα στην πόλη, δε ρυπαίνουν πολύ και δεν καίνε πολύ. Από την άλλη, εφοδιάζονται πλέον με σύγχρονες τεχνολογίες, είναι ασφαλέστερα απ’ ό,τι στο παρελθόν και αποδεικνύονται άξια ακόμα και στα ταξίδια στον ανοιχτό δρόμο. Είναι τα μοντέλα της κατηγορίας mini και σου παρουσιάζουμε επτά καλές προτάσεις.

Smart fortwo

Τα μικρομέγαλα αυτοκίνητα της πόλης

Το πρώτο αυτοκίνητο που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι μετακινήσεις στην πόλη είναι το smart fortwo. Είναι ίσως ο καλύτερος σύμμαχος για να νιώσεις άνετα, ευχάριστα και βολικά ακόμα και όταν γύρω σου υπάρχουν χιλιάδες αυτοκίνητα να σε πιέζουν. Από την πρώτη γενιά το μεγάλο πλεονέκτημα ήταν οι πολύ μαζεμένες διαστάσεις, που διατηρούνται μέχρι σήμερα. Το ασυναγώνιστα μικρό μήκος των 2,69 μ. και ο κύκλος στροφής των 6,95 μ., που σπάει κάθε ρεκόρ, έχουν αναδείξει το smart fortwo όχι απλώς στο πρώτο γνήσιο αυτοκίνητο πόλης, αλλά και στο πιο συνεπές. Ο βενζινοκινητήρας ισχύος 52 KW με τρεις κυλίνδρους προσφέρει μεγάλη οδηγική απόλαυση και συμβάλλει στο χαμηλό συνολικό βάρος του. Ο κινητήρας 66 kW turbo με τρεις κυλίνδρους εγγυάται σπορτίφ δυναμική οδήγηση ακόμη και στις μικρές διαδρομές. Τέλος, παράγεται σε ηλεκτροκίνητη έκδοση για ακόμα πιο οικονομικές μετακινήσεις.

VW up!

ΜΙΝΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Είναι η πρόταση της VW για την αστική μετακίνηση και μας αρέσει πολύ. Αυτό που σε κερδίζει στο up! είναι η πολύ καλή οδική συμπεριφορά. Παρά τις μαζεμένες διαστάσεις, πίσω από το τιμόνι έχεις την αίσθηση πως οδηγείς ένα πολύ μεγαλύτερο και στιβαρό μοντέλο. Το μεγάλο αίσθημα ασφάλειας συνδυάζεται μοναδικά με ευελιξία, οικονομία και χώρους για τέσσερις επιβάτες. Η σύγχρονη τεχνολογία κινητήρων του up! χαρακτηρίζεται από οικονομία, υψηλή ροπή και ισχύ. Είναι ιδανικό για εσένα αν σου αρέσει να οδηγείς και κάνεις πολλά χιλιόμετρα, αλλά θέλεις να κρατάς την κατανάλωση χαμηλά. Εμείς χαιρόμαστε όταν οδηγούμε την έκδοση TSI με τα 90 άλογα, που, εκτός από οικονομία, χαρίζει και πολύ καλές επιδόσεις στο χαριτωμένο αμάξωμα.

Peugeot 108

ΜΙΝΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Το Peugeot 108 είναι η επιτομή του στυλ και της κομψότητας. Το αυτοκίνητο τραβά τα βλέμματα χάρη στο νεανικό του design με τις έντονες σχεδιαστικές λεπτομέρειες. H οθόνη αφής 7 ιντσών σου επιτρέπει να είσαι πάντα σε σύνδεση και συγκεντρώνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες οδήγησης, και συγκεκριμένα τον υπολογιστή ταξιδίου, το ηχοσύστημα, την κάμερα οπισθοπορείας, το Bluetooth, τη λειτουργία Mirror Screen Triple Play, το σύστημα Navigation, και επιτρέπει την παραμετροποίηση της λειτουργίας των συστημάτων του αυτοκινήτου. Το Peugeot 108 διατίθεται με το δοκιμασμένο τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1.0 VTi στην έκδοση 72 hp Euro 6.2, που είναι πιο ισχυρός και οικονομικός στη χρήση από ποτέ.

Renault Twingo

ΜΙΝΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Η Renault έχει τεράστια παράδοση στα αυτοκίνητα πόλης αλλά και στην παραγωγή μοντέλων με προσωπικότητα. Το Twingo λοιπόν δεν είναι ακόμα ένα μικρό μοντέλο, αλλά μια διαφορετική προσέγγιση. Ο κινητήρας είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος και η κίνηση μεταδίδεται στον πίσω άξονα. Στο εσωτερικό η ευρυχωρία ξεπερνάει τις προσδοκίες. Με 5 πόρτες, αναδιπλούμενη πλάτη στην πίσω σειρά καθισμάτων, διαιρούμενη κατά 50/50, επίπεδο χώρο φόρτωσης και δυνατότητα μεταφοράς αντικειμένων μήκους μέχρι 2,31 μ., το νέο Twingo τα χωράει όλα. Χάρη στην εξαιρετικά μικρή ακτίνα κύκλου στροφής στα 4,30 μ., μπορεί να παρκάρει και στα πιο δύσκολα σημεία. Με τους οικονομικούς και αποδοτικούς κινητήρες του μπορείς να μετακινηθείς με την ίδια άνεση στην πόλη και στον αυτοκινητόδρομο.

Fiat Panda

ΜΙΝΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Η Fiat γνωρίζει καλά την κατασκευή μικρών αυτοκινήτων πόλης. Το Panda είναι ένα από τα πιο γνωστά και δημοφιλή στην κατηγορία αλλά και στην γκάμα της μάρκας. Υπάρχει μάλιστα ένα Panda για τον καθένα, μιας και διατίθεται σε τέσσερις εκδόσεις (Panda, City Cross, 4x4, Cross 4x4). Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να έχεις ένα μαζεμένο αυτοκίνητο πόλης οικονομικό και πρακτικό, που στις ανώτερες εκδόσεις επιπρόσθετα προσφέρει δυνατότητες για εκτός δρόμου χρήση που θα ζήλευαν τα περισσότερα SUV, μιας και έχει σύστημα τετρακίνησης αλλά και μεγάλη απόσταση από το έδαφος. Ό,τι κι αν επιλέξεις όμως, το Panda θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο. Δεν είναι τυχαία άλλωστε μία από τις δημοφιλέστερες επιλογές στην κατηγορία.

Hyundai i10

ΜΙΝΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Δεν είναι απλά μεγάλο, είναι σπουδαίο, λέει η Hyundai για το i10 και σίγουρα θα έχει λόγους για να το υποστηρίζει. Πρόκειται για το μικρότερο μοντέλο στην γκάμα, που διαθέτει όμως τεχνολογίες παρόμοιες με των μεγαλύτερων αδερφών του και κάπως έτσι εξηγείται ο όρος "μεγάλο", μιας και, κατά τα άλλα, το i10 έχει πολύ μαζεμένες διαστάσεις. Η σχεδίαση είναι φρέσκια, στυλάτη με χαρακτηριστική νέα μάσκα και στρογγυλά LED φώτα ημέρας. Δεν είναι μόνο κορυφαίο στην κατηγορία του σε χώρους επιβατών, αλλά και μπορεί να υπερηφανεύεται για έναν από τους μεγαλύτερους χώρους αποσκευών, καθώς διαθέτει 40 περισσότερα λίτρα για τις αποσκευές από το μέσο όρο της κατηγορίας.

Kia Picanto

ΜΙΝΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Είναι ίσως το πιο "άγριο" σχεδιαστικά στην κατηγορία. Μαγνητίζει τα βλέμματα και εντυπωσιάζει με τις επιθετικές του γραμμές. Οτιδήποτε άλλο εκτός από συνηθισμένο, το ολοκαίνουριο Kia Picanto είναι έτοιμο να φωτίσει το δρόμο. Τα τελευταίας τεχνολογίας φωτιστικά διπλής προβολής με φώτα ημέρας και θέσης τεχνολογίας LED προσθέτουν χρηστικότητα και προσδίδουν μοναδική προσωπικότητα. Γεμάτο στυλιστικές λεπτομέρειες, το ολοκαίνουριο Kia Picanto έχει φτιαχτεί με στόχο την απόλαυση. Ανακάλυψε το άνετο εσωτερικό, κεντρικό σημείο του οποίου είναι ένα πανέξυπνα σχεδιασμένο ταμπλό που τονίζεται από εκλεπτυσμένο σατινέ χρώμιο. Διατίθεται με τον πανίσχυρο 1.0 T-GDI, ενώ, αν η προτεραιότητά σου είναι η χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, επίλεξε τον κινητήρα 1.0 MPI για μετακινήσεις με κατανάλωση 4,4 λ./100 χλμ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης