Το Toyota Century του Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας είναι κυριολεκτικά μοναδικό

Κομψό, άνετο, διακριτικό. Ένα πραγματικό θαύμα των 4 τροχών.

Από τον περασμένο Μάιο, η Ιαπωνία έχει νέο Αυτοκράτορα, καθώς ο Naruhito ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά του. Πέρα από όλες τις υπόλοιπες παροχές που απολαμβάνει ως ο νο.1 πολίτης της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου, ο Naruhito έχει στη διάθεσή του και ένα υπερπολυτελές sedan της Toyota για τις μετακινήσεις του, το Century. Το μοναδικό αυτό μοντέλο, που είναι εξοπλισμένο με έναν V-8 υβριδικό κινητήρα τελευταίας γενιάς, θα μεταφέρει τον Αυτοκράτορα Naruhito και τη σύζυγό του στο αυτοκρατορικό παλάτι Akasaka του Τόκιο, στις αρχές Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια της τελετής στέψης. 

Τα πίσω καθίσματα του Toyota Century είναι κατά 4 εκατοστά ψηλότερα από το συνηθισμένο, έχοντας σταθερή κλίση στις 25 μοίρες, ώστε να μπορεί κάποιος να διακρίνει τους επιβάτες που κάθονται σε αυτά, όταν η οροφή είναι κατεβασμένη. Κάποιες από τις λεπτομέρειές του είναι φτιαγμένες από χρυσό 24 καρατίων, κάτι που βάζει αδιαμφισβήτητα μία βασιλική σφραγίδα στο όλο στυλ του οχήματος.

Το Toyota Century του Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας είναι κυριολεκτικά μοναδικό

Μάλιστα, μετά την τελετή στέψης, το αυτοκίνητο θα φιλοξενηθεί σε αρκετούς εκθεσιακούς χώρους τόσο στο Τόκιο όσο και στο Κιότο, ενώ κάποια αντίγραφά του θα χρησιμοποιηθούν και για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα λάβουν χώρα στην Ιαπωνία. Αξίζει να αναφερθεί ότι το Toyota Century είναι το πρώτο νέο μοντέλο που θα χρησιμοποιηθεί σε τέτοιου είδους εκδήλωση έπειτα από 30 χρόνια, αντικαθιστώντας την Rolls-Royce Corniche III που χρησιμοποιείται από το 1989.

Η Toyota έχει προς το παρόν κατασκευάσει 3 αντίτυπα του Century, ένα ακόμη μαύρου χρώματος και ένα σε λευκό. Το τελευταίο είναι η προσωπική επιλογή του Προέδρου της εταιρείας Akio Toyoda για τις μετακινήσεις του.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.