Canoo: Ένα ηλεκτρικό loft σε ρόδες

Μία start-up εταιρεία από το Λος Άντζελες δημιούργησε το μοντέλο που θα διαδεχθεί τα SUV.

H Canoo είναι μία start-up εταιρεία με βάση το Λος Άντζελες. Πρόσφατα παρουσίασε το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο και το οποίο θα μπορεί σύντοα να αγοράσει κάποιος αποκλειστικά κατά παραγγελία. Αυτό που γίνεται αντιληπτό με την πρώτη ματιά είναι ασφαλώς ο ξεχωριστός του σχεδιασμός και το γεγονός πως πρόκειται για ένα εξαιρετικά προηγμένο τεχνολογικά όχημα. 

Το project Canoo αναπτύχθηκε σε μόλις 19 μήνες και όπως τονίζει ο διευθυντής σχεδιασμού της εταιρείας Ulrich Kranz "η αρχιτεκτονική του κατεύθυνση μπορεί να οδηγήσει σε μία νέα εποχή, αυτή που θα ακολουθήσει μετά τα SUV. Υποσχεθήκαμε κάτι πραγματικά διαφορετικό στον χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων. Με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο εκπληρώσαμε αυτό ακριβώς το όραμα".

Canoo: Ένα ηλεκτρικό loft σε ρόδες
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ CANOO 2
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ CANOO 3

Το μοντέλο που βλέπεις στις φωτογραφίες είναι ασφαλώς το πρωτότυπο που βρίσκεται προς το παρόν σε δοκιμαστική έκδοση. Το τελικό αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο από το 2021 και μόνο κατόπιν παραγγελίας, καθώς θα διαθέτει ειδικό, εξατομικευμένο κλειδί. 

Οι καινοτομίες που φέρνει το Canoo είναι αρκετές, καθώς η εταιρεία έχει μεριμνήσει ώστε να μην υπάρχουν έξοδα συντήρησης, ασφάλισης και πιθανών επισκευών. Αντιθέτως θα προσφέρεται ένα πακέτο συνδρομητικών υπηρεσιών που θα καλύπτει όλα τα παραπάνω όπως επίσης και οποιοδήποτε άλλο, μικρότερο ή μεγαλύτερο, κόστος έναντι ενός μηνιαίου τέλους χωρίς καθορισμένη ημερομηνία λήξης. 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ CANOO 4

Η εγγραφή στη συνδρομή θα μπορεί να γίνει μέσω ενός app, το οποίο θα ενημερώνει τον κάτοχο για οτιδήποτε χρειάζεται. Στόχος του όλου concept είναι η δημιουργία ενός πρακτικού οχήματος για την πόλη και η συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών σε έναν φορέα, προκειμένου να τακτοποιούνται ευκολότερα και αμεσότερα όλα τα ζητήματα.

Το σχέδιο και οι εσωτερικοί του χώροι είναι τέτοιοι, που οι δημιουργοί του το χαρακτηρίζουν ως ένα loft σε ρόδες. Η καμπίνα του παραπέμπει σε ένα πολύ μεγάλο SUV και έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας μέχρι και 7 επιβατών. Οι πίσω θέσεις του είναι προσαρμοσμένες ώστε να θυμίζουν καναπέ.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ CANOO 5
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ CANOO 6

Το Canoo είναι πλήρως ηλεκτρικό και εξοπλισμένο με έναν κινητήρα 80 kWh, που του χαρίζει ιπποδύναμη 300 αλόγων, με αυτονομία 400 χλμ με μία μόλις φόρτιση. Αξίζει να αναφερθεί επίσης ότι το τελικό μοντέλο θα φτάνει στο 80% της ισχύος του με μόλις μισή ώρα φόρτισης. 

Όσον αφορά το οδηγικό κομμάτι, διαθέτει υποβοηθητικές τεχνολογίες (7 κάμερες, 5 ραντάρ και 12 υπερηχητικούς αισθητήρες) που επιτρέπουν κάποιες αυτόνομες λειτουργίες χωρίς τη βοήθεια του οδηγού.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ CANOO 7

Από τις αρχές του 2019, οι δημιουργοί του δοκιμάζουν διαφορετικές τεχνολογικές πατέντες για κάθε μέρος του Canoo, παρατηρώντας και βελτιώνοντας συνεχώς κάθε αλληλεπίδραση των λειτουργιών του. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ακριβή διαθεσιμότητά του στην αγορά ή την τιμή του.

Από: Esquire ES

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης