6 απλές συμβουλές για καλύτερη οδήγηση

Μήπως δεν είσαι τόσο καλός όσο νομίζεις; Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Οι περισσότεροι θεωρούμε ότι πίσω από το τιμόνι είμαστε οι καλύτεροι. Είμαστε άτρωτοι και διαθέτουμε ικανότητες οδηγού αγώνων ταχύτητας. Δυστυχώς, η πραγματικότητα απέχει πάρα πολύ από την φαντασία μας. Ακόμα κι αν οδηγούμε από νεαρή ηλικία είναι σχεδόν σίγουρο ότι πάρα πολλά πράγματα τα έχουμε μάθει στραβά. Σήμερα τα αυτοκίνητα είναι πιο σύγχρονα, πιο "έξυπνα" και πιο ασφαλή. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήνουμε τις οδηγικές μας ικανότητες να ατροφούν.

Τι μπορείς, λοιπόν, να κάνεις αν θες να βελτιωθείς στον δρόμο; Ακολουθούν μερικά πολύ απλές συμβουλές για να αποκτήσεις skills, γνώσεις και αυτοπεποίθηση πίσω από το τιμόνι κι όχι απλά ψευδαισθήσεις μεγαλείου.

Κάνε σεμινάρια οδήγησης

Πριν κάποια χρόνια έκανες μαθήματα για να πάρεις το δίπλωμα. Ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις κάτι πιο σοβαρό, κάτι που θα σε κάνει πραγματικά καλύτερο πίσω από το τιμόνι. Το ζητούμενο δεν είναι να γίνεις πιλότος της Formula 1 αλλά ένας υπεύθυνος και συνειδητοποιημένος οδηγός που γνωρίζει πραγματικά τι να κάνει και -κυρίως- τι να μην κάνει στον δρόμο. 

Τα χέρια στο τιμόνι

6 απλές συμβουλές για καλύτερη οδήγηση

Εκεί έξω, στους δρόμους της Ελλάδας, υπάρχουν άνθρωποι που οδηγούν με το ένα πόδι έξω από το παράθυρο, άλλοι που δεν πιάνουν σχεδόν ποτέ το τιμόνι κι οι περισσότεροι που το κρατούν με το ένα μόνο χέρι. Μην είσαι σαν κι αυτούς. Τα δύο χέρια πρέπει να βρίσκονται συνεχώς εκεί. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορείς να σε βρει στον δρόμο. Πρόκειται ουσιαστικά για μία απλή κίνηση ικανή να σου σώσει τη ζωή.

Υπνηλία, αυτός ο θανάσιμος κίνδυνος

Κι όμως, καμιά φορά το να είσαι πολύ κουρασμένος ή άυπνος είναι χειρότερο κι από το αλκοόλ για την οδήγηση. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι ένας νυσταγμένος οδηγός έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να εμπλακεί σε θανατηφόρο ατύχημα από έναν οδηγό που έχει τα μάτια του ανοιχτά.

Οι καθρέφτες και οι κλειστές γωνίες

Καθρέφτες δρόμος

Σε αντίθεση με ό,τι ίσως έχεις μάθει και συνηθίζεις, υπάρχει ένας ακόμα καλύτερος τρόπος για τους καθρέφτες. Φρόντισε οι πλαϊνοί να καλύπτουν τις νεκρές γωνίες που αφήνει ο κεντρικός καθρέφτης. Έτσι θα έχεις μία πανοραμική εικόνα του τι συμβαίνει πίσω αλλά και δίπλα σου.

Η κίνηση

Η υπομονή είναι αρετή. Ενώ, αντίθετα, το να μπαίνεις ανάμεσα σε αυτοκίνητα, να κορνάρεις, να εκνευρίζεσαι και να προσπαθείς να πάρει τη σειρά του διπλανού σου στην ουρά των αυτοκινήτων οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο να γίνεσαι αντιπαθής και αργά ή γρήγορα σε κάποιο τρακάρισμα.

Η απόσπαση προσοχής

Στην οδήγηση αρκεί ένα δευτερόλεπτο για να τρακάρεις. Όταν κοιτάς το κινητό σου και στέλνεις μηνύματα, είναι δύσκολο ακόμα και να συγκεντρωθείς στο τι σου λένε οι γύρω σου. Πώς, λοιπόν, είναι δυνατόν να πιστεύεις ότι μπορείς να οδηγάς και να κάνεις chat ταυτόχρονα; Μην το κάνεις, ποτέ και για κανέναν λόγο. Κανένας λόγος, άλλωστε, δεν είναι πιο σημαντικός από τη ζωή και την ασφάλειά σου.

Από: Esquire IT


φωτογραφίες © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.