Η Jaguar μόλις λάνσαρε τη νέα F-Type

Μικρές εύστοχες αλλαγές σε ένα μοντέλο του 2013 που ήδη θεωρείται κλασικό.

H Jaquar παρουσίασε τη νέα εκδοχή της πολυαγαπημένης F-Type κι οι αλλαγές είναι σίγουρο ότι θα βρουν σύμφωνους τους fans του αρχικού μοντέλου, ενός αυτοκινήτου που σάρωσε τα βραβεία πριν λίγα χρόνια, αγγίζοντας την κορυφή με το Word Car Design of the Year. Είναι με άλλα λόγια ένα κλασικό κομμάτι του 21ου αιώνα και όπως είναι γνωστό κανείς δεν θέλει να πειράξει κάτι που έχει μετατραπεί σε σύμβολο.

Η Jaguar μόλις λάνσαρε τη νέα F-Type

Η F-Type που κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 2013 έχει κάθε δικαίωμα να λέει ότι δείχνει πραγματικά σαν καινούργια κι όχι με ένα sports car ηλικίας έξι ετών. Παρόλα αυτά όμως, το βρετανικό brand, λαμβάνοντας υπόψη τις διδαχές της Porsche όσον αφορά την εξέλιξη της 911 μέσα από τα χρόνια, αποφάσισε να κάνει ένα γενναίο redesign χωρίς βέβαια να πειράξει εκείνα τα στοιχεία που έκαναν την F-Type πολύ αγαπημένη στο κοινό.

Jaguar F-Type 2

Καινούργια και πιο λεπτά μπροστινά LED φώτα, ενισχυμένες πίσω καμπύλες κι ένα καινούργιο καπό που δίνει περισσότερο πλάτος στο αυτοκίνητο, είναι μερικές μόνο από τις φρέσκες πινελιές που δίνουν έναν περισσότερο επιθετικό αέρα στο sports car της Jaguar.

H φράση "evolution not revolution" (σ.σ: "εξέλιξη όχι επανάσταση") είναι πολύ γνωστή ανάμεσα στους σχεδιαστές αυτοκινήτων και σίγουρα αποτελεί την κυρίαρχη λογική που ακολούθησε η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία. Το τελικό αποτέλεσμα μοιάζει απλό, φυσικό - όπως ακριβώς δηλαδή συμβαίνει με κάθε επιτυχημένο design.

Jaguar F-Type 3

"Να σχεδιάσουμε το πιο όμορφο sports car, με βάση τις διαστάσεις, την παρουσία και την απλότητα, όπως συνηθίζει η Jaguar: Αυτή ήταν η αληθινή πρόκληση για εμάς" δήλωσε χαρακτηριστικά ο νέος επικεφαλής σχεδιασμού, Julian Thompson. Ο προκάτοχός του, Ian Callum, που αποσύρθηκε το περασμένο καλοκαίρι μετά από 20 χρόνια παρουσίας, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι το λανσάρισμα της πρωτότυπης F-Type ήταν η σημαντικότερη στιγμή της μεγάλης διαδρομής του.

Το redesign αυτού του κλασικού για τον 21ο αιώνα sports car έρχεται την κατάλληλη στιγμή έτσι ώστε η Jaquar να δείξει τα δόντια της στην Porsche που με τη σειρά της παρουσιάζει τη νέα 911. Όσο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, η βρετανική εταιρεία έχει το πλεονέκτημα ότι προσφέρει διαφορετικές versions στους υποψήφιους αγοραστές (με τιμές που κυμαίνονται κοντά στα 63.000 ευρώ): Από τη βασική έκδοση του δίλιτρου κινητήρα μέχρι την F-Type R, που ο οκτακύλινδρος κινητήρας της, ισχύς 575 αλόγων, είναι ικανός να εκτοξεύσει το αυτοκίνητο από 0 σε 100 χλμ./την ώρα σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα.

Από: Esquire UK

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος