7 νέες λιμουζίνες κορυφαίων αυτοκινητοβιομηχανιών

Τα καλύτερα μοντέλα της κατηγορίας που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Μπορεί παγκοσμίως να επικρατεί φρενίτιδα με τα SUV, ωστόσο οι λιμουζίνες έχουν το δικό τους φανατικό κοινό, με πωλήσεις σχεδόν 200.000 αυτοκινήτων ετησίως. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σήμερα μπορείς να αγοράσεις τις καλύτερες λιμουζίνες όλων των εποχών. Επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι καμία εταιρεία δεν έχει σταματήσει να εξελίσσει τα μοντέλα αυτής της κατηγορίας. Εκεί μάλιστα συνήθως παρουσιάζονται οι νέες τεχνολογίες, μιας και το δεδομένα υψηλό κόστος κτήσης μπορεί να απορροφήσει και μέρος της εξέλιξης, ενώ προσθέτει την αντίστοιχη τεχνολογική υπεροχή σε σύγκριση με τα πιο ταπεινά μοντέλα. Αυτές είναι οι επτά κορυφαίες προτάσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Audi A8

7 νέες λιμουζίνες κορυφαίων αυτοκινητοβιομηχανιών

Το νέο Audi A8 ανακηρύχθηκε "Το πιο καινοτόμο μοντέλο του 2018" και η Audi "Η πιο καινοτόμος premium μάρκα". Το βραβείο για το A8 αποτελεί έμπρακτη επιβράβευση για τις αναρίθμητες καινοτομίες που φιλοξενεί η ναυαρχίδα της Audi, από την ενεργή ανάρτηση με laser scanner, η οποία, πέρα από την άνεση που προσφέρει "διαβάζοντας" εκ των προτέρων το οδόστρωμα, σε επικείμενη σύγκρουση ανασηκώνει το αμάξωμα κατά μερικά εκατοστά ώστε να προστατευτούν οι επιβάτες, μέχρι τα φώτα HD Matrix LED, που προσφέρουν εξαιρετικό φωτισμό. Μια άλλη καινοτομία είναι το δυναμικό σύστημα διεύθυνσης όλων των τροχών, το οποίο εξασφαλίζει εντυπωσιακή ευελιξία στις χαμηλές ταχύτητες και εξαιρετική σταθερότητα στις ανοιχτές καμπές περιστρέφοντας τους πίσω τροχούς δεξιά ή αριστερά, ανάλογα με τις ανάγκες. Όσον αφορά την άνεση, η ύπαρξη του συστήματος μασάζ ποδιών (!) για τους πίσω επιβάτες δείχνει πόσο ψηλά έχει θέσει η Audi τον πήχη και στο συγκεκριμένο τομέα.

Bentley Flying Spur

ΛΙΜΟΥΖΙΝΕΣ

Η Bentley Motors δηλώνει ότι το πιο εξελιγμένο πολυτελές Grand Tourer σπορ σεντάν στον κόσμο είναι η ολοκαίνουρια Flying Spur. Από τη θέση του οδηγού ή και οποιαδήποτε των επιβατών, η ολοκαίνουρια Flying Spur προσφέρει έναν αξεπέραστο συνδυασμό πολυτέλειας και σπορ αίσθησης μέσα από την πανίσχυρη προσωπικότητα του μοντέλου, την κορυφαία ποιότητα και σχεδίαση εσωτερικών χώρων και την προηγμένη τεχνολογία που είναι εστιασμένη στον πελάτη. Σχεδιασμένη, εξελιγμένη και κατασκευασμένη χειροποίητα στο "Home of Bentley", στο Κρου της Αγγλίας, η νέα Flying Spur είναι η επιτομή της σύγχρονης τεχνολογίας ενσωματώνοντας τα βρετανικά γονίδια στα πλέον καινοτόμα στοιχεία. Η πιο πρόσφατη γενιά της διευρύνει τα όρια της τελειότητας για το πιο ολοκληρωμένο υπερπολυτελές σπορ σεντάν που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

BMW 7 Series

ΛΙΜΟΥΖΙΝΕΣ

Η νέα Σειρά 7 είναι μία από τις πιο πολυσυζητημένες BMW των τελευταίων ετών στο κομμάτι της εξωτερικής σχεδίασης κυρίως λόγω της εντυπωσιακής μάσκας στο εμπρός μέρος. Αυτή η νέα εξωτερική σχεδίαση αναδεικνύει το δυναμισμό, την κομψότητα και την ακρίβεια του μοντέλου. Τα στοιχεία εξοπλισμού στο εσωτερικό δημιουργούν ένα ευχάριστο περιβάλλον, με διάχυτη τη φινέτσα και τον παράγοντα "ευεξία" για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Η αποκλειστική δερμάτινη ταπετσαρία Nappa με εκτεταμένο καπιτονέ σχέδιο, οι υψηλής ποιότητας ξύλινες διακοσμητικές λωρίδες και το πακέτο Ambient σε συνδυασμό με τα φιμέ κρύσταλλα διαμορφώνουν μια εικόνα αρμονικής πολυτέλειας. Το δερμάτινο τιμόνι με τη βελτιστοποιημένη διάταξη διακοπτών πολλαπλών λειτουργιών και η νέα θέση της βάσης για ασύρματη φόρτιση κινητών τηλεφώνων αναβαθμίζουν την εικόνα. Το BMW Touch Command με αναβαθμισμένο hardware και software και το σύστημα ψυχαγωγίας των πίσω επιβατών με οθόνη αφής full HD συμπληρώνουν την εντυπωσιακή εικόνα.

Mercedes S-Class

ΛΙΜΟΥΖΙΝΕΣ

H S-Class είναι ίσως ένα από τα πρώτα μοντέλα που μας έρχονται στο μυαλό όταν μιλάμε για μια λιμουζίνα. Δεν αποτελεί τυχαία τον leader της αγοράς και μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές ανώτερων κυβερνητικών παραγόντων σε ολόκληρο τον πλανήτη. Όπως αναφέρει και η Mercedes-Benz, η S-Class είναι η σίγουρη διαδρομή ανάμεσα στο στυλ και στην πολυτέλεια. Στο εσωτερικό έχει δύο νέες οθόνες υψηλής ανάλυσης, με διαγώνιο 12,3 ιντσών η καθεμία, που συνθέτουν ένα μαγικό αποτέλεσμα στα μάτια των επιβατών. Τα υλικά είναι κορυφαίας ποιότητας και η προσοχή στη λεπτομέρεια δεν επιδέχεται καμία κριτική. Νέο στην αγορά είναι το Energizing Comfort Control, το οποίο συνδυάζει διάφορα συστήματα (κλιματισμός, καθίσματα, φωτισμός κ.λπ.) με σκοπό να πετύχει ένα καλύτερο επίπεδο άνεσης. Υπάρχει η επιλογή μεταξύ έξι προγραμμάτων (Freshness, Warmth, Vitality, Joy, Comfort και Training) ανάλογα με τη διάθεση του οδηγού.

Lexus LS

ΛΙΜΟΥΖΙΝΕΣ

H LS είναι ένα εμβληματικό μοντέλο στην γκάμα της Lexus και βρίσκεται πλέον στην 5η γενιά της. Σκοπός της εταιρείας ήταν η μεταμόρφωση του πολυτελούς σεντάν σε μια νέα αυθεντική μορφή τέχνης. Επεκτείνει ακόμη περισσότερο τα σύνορα της τεχνολογίας, έχει επανασχεδιαστεί εκ βάθρων και προσφέρει εξαιρετική ευελιξία στο χειρισμό και συναρπαστικές επιδόσεις, αλλά χωρίς συμβιβασμούς στην άνεση και την πολυτέλεια. Στο εσωτερικό οι δουλεμένες στο χέρι επενδύσεις των θυρών, οι ξύλινες λεπτομέρειες Shimamoku και τα εμπνευσμένα από τα κρύσταλλα Edo Kiriko διακοσμητικά στοιχεία συνδυάζονται έξοχα με τα δερμάτινα καθίσματα, που έχουν επιμεληθεί οι Takumi. Οι 28 διαφορετικές ρυθμίσεις των μπροστινών καθισμάτων περιλαμβάνουν μασάζ σιάτσου, ενώ οι επιβάτες στις πίσω θέσεις μπορούν να απολαύσουν ένα κάθισμα Ottoman με επτά προγράμματα μασάζ και έξτρα θερμαντήρες.

Jaguar XJ

ΛΙΜΟΥΖΙΝΕΣ

H Jaguar έχει συνδυάσει το όνομά της με την πολυτέλεια. Η νέα XJ αποτελεί το κορυφαίο σαλούν της μάρκας συνδυάζοντας ιδανικά την υπερσύγχρονη τεχνολογία, τη σπορ δυναμική και την ισχύ με την ομορφιά και την πολυτέλεια. Παρέχει ευελιξία και προσφέρει μια αναζωογονητική δυναμική οδηγική εμπειρία. Η δομή της καμπίνας είναι τέτοια, που επιτρέπει τη χαλάρωση και την άνεση των επιβατών. Η XJ διαθέτει προβολείς και πίσω φώτα LED καθώς και το σύστημα InControl Touch Pro στο βασικό εξοπλισμό, αλλά και μια σειρά από άλλες βελτιώσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και εξωτερικά. Κανένα αυτοκίνητο δεν προσφέρει την εμφάνιση ή την αίσθηση της XJ.

Volvo S90

ΛΙΜΟΥΖΙΝΕΣ

Σηματοδότησε την εντυπωσιακή είσοδο των Σουηδών σε μια κατεξοχήν κατηγορία μοντέλων κύρους. Όπως το XC90, το μεγάλο 5/7θέσιο SUV της μάρκας, έτσι και το νέο S90 βασίζεται στη νέα Μεταβλητή Αρχιτεκτονική Προϊόντος (Scalable Product Architecture – SPA) που έχει σχεδιάσει και εξελίξει η Volvo Cars. Η μάσκα του, που αποτελείται από κάθετες λωρίδες και δίνει την εντύπωση ότι αιωρείται, δένει αρμονικά με τα φωτιστικά σώματα σχήματος πλαγιαστού "Τ", που προσομοιάζουν στο σφυρί του Θωρ, παραπομπή στην πλούσια σκανδιναβική μυθολογία. Το ανασχεδιασμένο Volvo logo εμπρός καθώς και η αναφορά του πλήρους ονόματος της μάρκας πίσω επικοινωνούν μια δυναμική, γεμάτη αυτοπεποίθηση για τη μάρκα εικόνα στο δρόμο. Στο εσωτερικό η αίσθηση της πολυτέλειας χάρη στα κορυφαία υλικά και το απέριττο design, που προσφέρει άνεση και ηρεμία, είναι εμφανής παντού. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η κεντρική οθόνη αφής είναι ίδια με του XC90, ενώ οι νέες σχεδιαστικές λεπτομέρειες περιμετρικά των θυρών και του ταμπλό δίνουν μια premium, έντονα τρισδιάστατη αίσθηση στο χώρο. Οι κάθετοι αεραγωγοί είναι μια παραπομπή σε ρετρό σχεδίαση και μια διακριτή οπτική διαφοροποίηση σε σχέση με το εσωτερικό του XC90.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.