Porsche 718 Boxster: Το απόλυτο sports car για την πόλη

Ευέλικτη, μικρή σε μέγεθος, τεράστια σε οδηγική απόλαυση.

H Boxster άλλαξε ονομασία, άλλαξε look κι απέκτησε νέο κινητήρα, όχι με έξι αλλά τέσσερις κυλίνδρους. Οι purists σκανδαλίστηκαν καθώς ο χαρακτηριστικός ήχος του εμβληματικού μοντέλου, εκείνος ο αγαπημένος θόρυβος στα αυτιά των φανατικών οπαδών της Porsche, δεν βρίσκεται πια μαζί μας. Η 718 όμως έχει διαφορετικό χαρακτήρα που ταιριάζει απόλυτα στο πνεύμα της εποχής: Είναι πολύ πιο φιλική προς το περιβάλλον ενώ η ήσυχη ιδιοσυγκρασία της την κάνει ιδανική για την πόλη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο σχεδιασμός της 718 την κατατάσσει στα πλέον ευέλικτα sports cars. Το διθέσιο μοντέλο βρίσκεται στο φυσικό του περιβάλλον όταν περνά με ταχύτητα αφήνοντας πίσω του ουρανοξύστες και παραλιακές οδούς. Οι μικρές διαστάσεις του το κάνουν ιδανικό για παρκάρισμα εντός πόλης, σε αντίθεση με άλλα sports cars δεν το ενοχλεί αφόρητα η κίνηση των δρόμων και, τελικά, η άνεση που επιδεικνύει σε κλειστές στροφές και απότομα φρεναρίσματα είναι τέτοια που θεωρείται το απόλυτα sports car για την πόλη σήμερα.

Porsche 718 Boxster: Το απόλυτο sports car για την πόλη

Οδηγοί, εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί δίνουν εύσημα στην 718 για τις επιδόσεις της – είτε κινείται στο περιοριστικό περιβάλλον του αστικού ιστού, είτε τρέχει ελεύθερη σε ανοιχτές λεωφόρους κι εθνικές οδούς. Μάλιστα, όσον αφορά τα ταξίδια, το cruise control (που μειώνει την κατανάλωση) κι ο ελάχιστος θόρυβος που προκαλεί βοηθούν έτσι ώστε τα road trips μαζί της να μην είναι απαγορευτικά και προσβάσιμα μονάχα σε οδηγούς αγώνων. Όσο για τους αριθμούς; Είναι ικανή να καλύψει 0-100 / χλμ. την ώρα σε 4,7 δευτερόλεπτα.

Porsche Boxter 718 2

Ναι, όντως η 911 είναι πολύ πιο ισχυρή ενώ ο σχεδιασμός της αξίζει μία θέση στο πάνθεον των super cars. H 718 όμως με το μικρό της μέγεθος, το ευέλικτο σώμα, τον easy going χαρακτήρα και την πολύ πιο προσιτή τιμή αποτελεί μία ευχάριστη έκπληξη· ένα μηχανικό θηρίο που δεν χρειάζεται να βροντοφωνάξει για να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης