Η απόλυτη Porsche 911 κοστίζει 1 εκατομμύριο δολάρια

Σίγουρα αξίζει τα λεφτά της.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 08 Νοεμβρίου 2019

Τα μοντέλα της Porsche 911 είναι από τα πιο δημοφιλή vintage αυτοκίνητα της γερμανικής εταιρείας. Παράλληλα, είναι και εκείνα που μπορούν πιο εύκολα να διαμορφωθούν και να βελτιωθούν τόσο σε επίπεδο εμφάνισης όσο και επιδόσεων. Έχουμε δει άλλωστε κάποια συγκεκριμένα masterpieces της εν λόγω κατηγορίας όπως το απόλυτο road trip car, την off-road Willy καθώς επίσης και τα έξοχα δημιουργήματα της Von Schmidt

Ένα leading customizer brand είναι το Workshop 5001 που εδρεύει σε ένα μικρό γκαράζ του Λος Άντζελες παρουσίασε πρόσφατα την τελευταία του δημιουργία, που είναι μία από τις επικότερες προσαρμογές που έχουν γίνει ποτέ σε Porsche 911.

Το μοντέλο του 1972 μοιάζει να βγήκε απευθείας από τη γραμμή παραγωγής, έχοντας υποστεί ολική και εξαιρετικά ακριβή αναδόμηση. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα αμάξια της Porsche από τη συγκεκριμένη χρονιά  θεωρούνται από τα κλασικότερα της αυτοκινητοβιομηχανίας όσο και από τα πιο επαναστατικά φέροντας αρκετές καινοτομίες που άλλαξαν την αντίληψη γύρω από τα sports cars.

H ειδικά διαμορφωμένη 911 έχει εξοπλιστεί με έναν flat-six κινητήρα 3,4 λίτρων, ισχύος 318 αλόγων, ενώ ζυγίζει λιγότερα από 1000 κιλά. Την ίδια στιγμή το εσωτερικό της έχει διαμορφωθεί έτσι ακριβώς όπως ήταν και πριν από 4 δεκαετίες, με σαλόνι ντυμένο με ανοιχτόχρωμο δέρμα. Ο πελάτης που την παρήγγειλε ζήτησε από τους ανθρώπους του Workshop 5001 να θυμίζει όσο περισσότερο γίνεται το αρχικό σχέδιο, κάτι που τηρήθηκε στο απόλυτο. 

Το κόστος για αυτήν έφτασε το $1.000.000 και όπως συμβαίνει σε κάθε τέτοια περίπτωση, η κουβέντα στο ίντερνετ άνοιξε για τα καλά με αρκετούς να υποστηρίζουν ότι αξίζει μέχρι και το τελευταίο δολάριο και άλλους να τη χαρακτηρίζουν -στην καλύτερη περίπτωση- υπερτιμημένη.


Διάβασε ακόμη για τη σπάνια γοητεία της Ferrari 375 Coupe Speciale, τι συνέβη όταν η BMW συνεργάστηκε με την Lamborghini και την κυριολεκτικά μοναδική Jaguar του David Gandy.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Σχέσεις & Sex

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Έτσι θα μοιάζουν τα μονοθέσια της Formula 1 το 2021

Τι ακριβώς θα διαφοροποιηθεί στα χαρακτηριστικά και την εμφάνιση των οχημάτων, μετά τις επερχόμενες αλλαγές στους κανονισμούς.

Η ηλεκτρική και άγρια Ford Mustang Litium

Ο αυθεντικός χαρακτήρας και το αμερικανικό πνεύμα του θρυλικού αυτοκινήτου συνυπάρχουν με την οικολογική αντίληψη, σε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.