Μία μινιατούρα Chevrolet Camaro κοστίζει 4 φορές όσο η κανονική

Δεν είναι τυχαίο που κάποιοι θεωρούν θησαυρούς τα αυτοκινητάκια των Hot Wheels.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 13 Φεβρουαρίου 2020

Σε πάρα πολλές περιπτώσεις, η πραγματική αξία των αντικειμένων δεν είναι άμεσα συνδυασμένη με τις διαστάσεις τους. Βλέπεις, είναι άλλοι εκείνοι οι παράγοντες και τα χαρακτηριστικά που καθορίζουν πόσο μπορεί να αξίζει κάτι αλλά και πόσο τελικά να κοστολογείται. Ειδικά, από τη στιγμή που μπορεί να μιλάμε για αντικείμενα περιορισμένης έκδοσης και -ως εκ τούτου- συλλεκτικά.

Ο Joel Magee είναι ένας expert και εκτιμητής για vintage παιχνίδια και παρεμφερή αντικείμενα, οπότε γνωρίζει ακριβώς πως κυμαίνεται η αξιολόγηση σε τέτοιες περιπτώσεις. Ένα από τα πεδία της δράσης του, επεκτείνεται στα Hot Wheels, τις γνωστές μινιατούρες αυτοκινήτων. 

Μία μινιατούρα Chevrolet Camaro κοστίζει 4 φορές όσο η κανονική

Σε μία από τις πιο πρόσφατες αξιολογήσεις του, ο Magee κατέληξε στο συμπέρασμα πως μία μινιατούρα Chevrolet Camaro είναι το Ιερό Δισκοπότηρο των Hot Wheels. Κι αυτό γιατί η αξία της ανέρχεται στα $100.000, δηλαδή σχεδόν σε τετραπλάσιο επίπεδο από μία κανονική και άκρως λειτουργική Chevrolet Camaro που κοστίζει περίπου $25.000. Η εταιρεία παιχνιδιών Mattel είχε φτιάξει μόλις 16 τέτοια αντίτυπα για τη συλλογή του 1968, λευκού χρώματος, τα οποία όμως είχαν κάποιες ατέλειες και ανακλήθηκε η ευρεία κυκλοφορία τους, μέχρι αυτές να διορθωθούν στα αρχικά σχέδια. 

"Συλλέγω παιχνίδια από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Αυτή η Camaro είναι ένα πραγματικό Ιερό Δισκοπότηρο. Είμαι κάτι παραπάνω από ενθουσιασμένος που το συγκεκριμένο μοντέλο έπεσε στα χέρια μου και το προσέθεσα στη συλλογή μου. Πρόκειται για κάτι εξαιρετικά σπάνιο. Ίσως να είναι και το μοναδικό τους είδους του που υπάρχει" τόνισε σε δηλώσεις του ο Magee.

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ CAMARO HOT WHEELS 2

Από: Esquire ES

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης