Η διαχρονική γοητεία της Porsche 550 Spyder

Διδάσκει στυλ εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια.

Τα κλασικά αυτοκίνητα κουβαλούν μία χάρη που κανένα σύγχρονο supercar δεν μπορεί να τους κλέψει. Μάλιστα, αν υπάρχει μία ηρωική εποχή για τους τέσσερις τροχούς, τότε η δεκαετία του '50 διεκδικεί τον τίτλο με μεγάλες αξιώσεις. Στη διεκδίκηση αυτής της τιμής, αυτοκίνητα όπως η Porsche 550 Spyder είναι πολύτιμα εργαλεία που ρίχνουν φως στο γιατί η αισθητική των 50s αντέχει στον χρόνο. Κομψή, διαχρονική και με πολλές και σημαντικές στιγμές να βαραίνουν το αμάξωμά της, η 550 Spyder είναι ένα πραγματικό dream car.

Η διαχρονική γοητεία της Porsche 550 Spyder

O γνωστός οίκος δημοπρασιών Auxietre & Schmidt ανακοίνωσε ότι βγάζει στο σφυρί μία από τις μόλις 97 θρυλικές Porsche 550 Spyder που κατασκευάστηκαν ποτέ. Μάλιστα, εκτός από τη διαχρονική αξία του μοντέλου, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι τεχνικοί την έχουν επαναφέρει σε άριστη κατάσταση, προσέχοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια έτσι ώστε το αυτοκίνητο να είναι ολοκαίνουργιο, ακριβώς όπως όταν κυκλοφορούσε για πρώτη φορά πριν 65 χρόνια.

Porsche 550 Spyder 4

Η Porsche 550 κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1953 ενώ η παραγωγή της σταμάτησε το 1959. Παρόλα αυτά η Spyder κατάφερε να γράψει τη δικιά της λαμπρή ιστορία, τόσο στον χώρο του design όπου παραμένει διαχρονική και αξεπέραστη, όσο και στους αγώνες όπου είχε τη φήμη της ανίκητης καθώς έφερνε στους οδηγούς της τη μία νίκη μετά τη νίκη.

Porsche 550 Spyder 3

Τέλος, η μηχανή της αξίζει ειδική αναφορά, αφού ο κινητήρας 1498 κ.εκ. Σχεδιαζόταν επί δύο χρόνια από τον Dr. Ernst Fuhrman υπό άκρα μυστικότητα, σε τόσο υπερβολικό βαθμό ώστε αναγκαζόταν να κρύβει τα σχέδιά του κάθε φορά που κάποιος έμπαινε στο γραφείο του. Έτσι, όλα αυτά κάνουν την 550 Spyder να είναι ένα πολύτιμο αλλά και ανεκτίμητο στολίδι από μία άλλη περισσότερο ηρωική εποχή της αυτοκίνησης.


Φωτογραφίες © Auxietre & Schmidt

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης