Η φουτουριστική αύρα της Aston Martin Bulldog

Ένα μυθικό project από το μακρινό 1979 επιστρέφει δριμύτερο.

Φώτα που θυμίζουν ταινία επιστημονικής φαντασίας, κοψιά που φέρνει στον νου την ταινία Επιστροφή στο Μέλλον, πόρτες-φτερά (gull wing) που αποτίουν φόρο τιμής στο φουτουριστικό design και, γενικά, ένα αυτοκίνητο πολύ πολύ μπροστά από την εποχή του. Και όμως, η Aston Martin Bulldog από μακρινό 1979 έχει μείνει στην ιστορία ως ένα πολυθρύλητο project που επί της ουσίας δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Γιατί τώρα να ονομάσεις ένα αυτοκίνητο Bulldog, ιδιαίτερα όταν δεν είναι SUV; Μπορεί σε εμάς να ακούγεται κάπως περίεργο, τα bulldogs όμως είναι μία καθαρά βρετανική ράτσα για την οποία οι Νησιώτες τρέφουν ιδιαίτερη περηφάνια. Σε τέτοιον βαθμό ώστε να δώσουν το όνομά τους σε ένα από τα πλέον αναμενόμενα projects της Aston Martin στα 70s.

Τι ήθελε να πετύχει με αυτό η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία; Εξόπλισε το μοντέλο με ένα twin turbo V8 κινητήρα 5,3 λίτρων και απόδοση 700 αλόγα, έτσι ώστε η Bulldog να γίνει το πιο γρήγορο (εκτός πίστας) αυτοκίνητο της εποχής του. Τελικά, τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα υπολόγιζαν: Αντί για 381 χλμ./την ώρα, εκείνο δεν ξεπέρασε ποτέ τα 310 χλμ./την ώρα, ενώ λίγο πριν ξεκινήσει η παραγωγή του, η Aston Martin λόγω διαφόρων προβλημάτων αναγκάστηκε να διακόψει την κατασκευή των 25 μόλις μοντέλων που θα αποτελούσαν την πρώτη έκδοση της Bulldog. 

Η φουτουριστική αύρα της Aston Martin Bulldog

Γιατί, όμως, ασχολούμαστε με ένα θρυλικό μεν ακυρωμένο δε project της Aston Martin; Τα χρόνια πέρασαν και το Classic Motor Cars, μία εταιρεία που ασχολείται με ανακατασκευές παλιών αυτοκινήτων, ανέλαβε να το αναβιώσει. "Θέλουμε να επιστρέψει αυτό το αυτοκίνητο στην αρχική του κατάσταση. Ίσως, χρησιμοποιήσουμε παλιά ανταλλακτικά και παλιότερες τεχνολογία" δηλώνει ο Nigel Woodward, διευθυντής της εταιρείας, για να συνεχίσει: "Σκοπός μας είναι να κρατήσουμε την εμφάνιση και τη μηχανολογική του δομή όσο πιο κοντά στο αρχικό γίνεται". Έτσι, τα πρώτα βήματα έχουν γίνει και τώρα μένει να δούμε αν η Aston Martin Bulldog θα καταφέρει να επιστρέψει δριμύτερη από ποτέ.


Φωτογραφίες © Classic Motor Cars

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Monica Bellucci καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια

Η νέα φωτογράφιση μάς θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.