Pininfarina Battista Anniversario, ένα όνειρο σε τέσσερις ρόδες

Ικανή να επιταχύνει από 0 σε 100 χλμ./την ώρα μέσα σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα.

Ο Battista "Pinin” Farina ήταν ένας θρύλος της αυτοκίνησης. Ένας άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά και πιο τέλεια από πλευράς design οχήματα που έτρεξαν ποτέ στην άσφαλτο αυτού του πλανήτη. Ένας Ιταλός μετρ που έγραψε τη δική του μοναδική ιστορία στον χώρο, καταφέρνοντας να κάνει το επίθετο (και το παρατσούκλι του) συνώνυμο της τελειότητας όσον αφορά τα supercars του 20ου αιώνα. Σήμερα, 90 χρόνια μετά τη γέννησή του, το δικό του brand βρίσκει τον ιδανικό τρόπο να τον τιμήσει: Η Pininfarina Battista Anniversario είναι ο καλύτερος φόρος τιμής σε αυτόν τον πρωτοπόρο.

Το νέο μοντέλο που θα κατασκευαστεί στα κεντρικά της Pininfarina, λίγο έξω από το Τορίνο, διαθέτει στοιχεία που ξεπερνούν ακόμα και την πιο τρελή φαντασία. Καταρχάς, θα κατασκευαστούν μόλις πέντε Battista Anniversario ενώ η τιμή τους θα αγγίξει τα 2.6 εκ. (!) ευρώ. Γιατί, όμως, θα κοστίζουν μία ολόκληρη περιουσία; Τα 1.900 άλογα και τα 2.300 Nm ροπής είναι μία πρώτη απάντηση σε αυτό το ερώτημα.

Pininfarina Battista Anniversario, ένα όνειρο σε τέσσερις ρόδες

Να σημειώσουμε εδώ, σε περίπτωση που δεν το γνώριζες, ότι η Pininfarina Battista είναι ηλεκτροκίνητες. Κάτι, δηλαδή, που κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακές τις επιδόσεις της Anniversario: Μιλάμε για επιτάχυνση που θα κάνει τα 0-100 χλμ./την ώρα σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα, ενώ αντίστοιχα τα 0-300 χλμ./την ώρα σε μόλις (ή και λιγότερο από) 12 δευτερόλεπτα.

Pininfarina Battista Anniversario 22

Ποιος είπε ότι το μέλλον των αυτοκινήτων δεν είναι ηλεκτρικό; Γιατί όποιος και αν το πίστεψε έκανε μεγάλο λάθος, όπως αποδεικνύουν περίτρανα οι μπαταρίες των 123 kWh, οι οποίες πυροδοτούν αυτόν τον πύραυλο χαρίζοντάς του παράλληλα αυτονομία που αγγίζει τα 500 σχεδόν χιλιόμετρα. Όσο για την τελική του ταχύτητα; Ίσως, είναι η μοναδική όχι και τόσο εντυπωσιακή επίδοση της Anniversario αφού δε θα ξεπερνά τα 350 χλμ./την ώρα.

Μιλώντας τώρα για design, τα ανθρακονήματα του μπροστινού προφυλακτήρα, το αεροδυναμικό σχήμα και -κυρίως- τα χρώματα (με το χαρακτηριστικό μπλε του Pininfarina να είναι η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά) δίνουν στην Anniversario το δικαίωμα να συστήνεται πρώτα ως ένα έργο τέχνης και δευτερευόντως ως ένα υπερσύγχρονο supercar.

fdgwdsfg

Μάλιστα, το γεγονός ότι κάθε μοντέλο βάφεται προσεκτικά και στο χέρι από τους τεχνικούς της αυτοκινητοβιομηχανίας προσθέτει λίγη ακόμα αίγλη σε αυτό το πραγματικά super ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο. Ένα πράγμα είναι, τελικά, σίγουρο: Ο Battista "Pinin” Farina (1893-1966) θα ήταν περήφανος.


Φωτογραφίες © Pininfarina Battista

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.