McLaren 765 LT, πιο γρήγορη από τον άνεμο

Ένα supercar κατευθείαν από τις πίστες της Formula 1.

Τα αυτοκίνητα της McLaren δεν απευθύνονται στο ευρύ κοινό. Ίσως, δεν απευθύνονται ούτε στη μικρή μάζα εκείνων των ανθρώπων που θεωρούν τους εαυτούς τους φανατικούς των supercars. Με λίγα λόγια, η McLaren παραμένει ένα καλά κρυμμένο μυστικό των τεσσάρων τροχών που όμως προσφέρει μοναδικές οδηγικές εμπειρίες βγαλμένες κατευθείαν από τον κόσμο της Formula 1. Η περίπτωση της 765 LT δε διαφέρει, αντίθετα ξεχωρίζει.

McLaren 765 LT, πιο γρήγορη από τον άνεμο

Η McLaren διαθέτεις τρεις διαφορετικές σειρές μοντέλων: Τη Sport Series, την Ultimate Series (hypercars που κυκλοφορούν σε ελάχιστα κομμάτια) και την Super Series, όπου και ανήκει η 765 LT. Κατασκευασμένη σχεδόν εξ' ολοκλήρου από ανθρακονήματα και με τον χαρακτηριστικό για τις McLaren V8 bi-turbo κινητήρα ζυγίζει συνολικά 1230 κιλά.

McLaren 765 LT 02

Το αεροδυναμικό της σχήμα, τα ελαφριά υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί (το πανάλαφρο alcantara αντί για το πιο "βαρύ" δέρμα), η εξάτμιση από τιτάνιο, το σύστημα κεραμικών φρένων, καθώς η πλήρης απουσία air condition ή ηχοσυστήματος φανερώνουν ότι είναι πιο κοντά στη Formula 1 παρά στα supercars.

McLaren 765 LT 01

Όσο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις της; 800 Nm ροπής, 750 άλογα, 0-100 χλμ./την ώρα σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα, 0-200 χλμ. την ώρα/ σε 7,2 δευτερόλεπτα. Τα περαιτέρω σχόλια περιττεύουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τυχεροί κάτοχοι μίας 765 LT (η οποία κοστίζει περίπου 335 χιλιάδες ευρώ) έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν πολλά και ενδιαφέροντα extras - από αποσπώμενα δισκόφρενα μέχρι διάφανο καπό της μηχανής.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης