Όταν ο Elon Musk ζήτησε από τον Jeff Bezos να διαλύσει την Amazon

Η έχθρα των δύο μεγιστάνων δεν είναι κάτι κανούργιο.

Γράφει: Esquire Editors 24 Ιουνίου 2020

Ο Έλον Μασκ της Tesla και ο Τζεφ Μπέζος της Amazon δεν κρύβουν πάντοτε τα αισθήματα που τρέφει ο ένας για τον άλλο ή ο ένας για τις επιχειρήσεις του άλλου. Τώρα, η εταιρεία του Μπέζος μπαίνει στα "χωράφια” της εταιρείας του Μασκ -αν και το βήμα που κάνει είναι μικρό- δημιουργώντας ένα νέο επενδυτικό ταμείο που θα εστιάσει στις "καθαρές” τεχνολογίες. Η κίνηση είναι τόσο μικρή, που ο Μασκ μάλλον τη θεωρεί αστεία. Μήπως όμως ανησυχεί ότι ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει μεγαλύτερες φιλοδοξίες;

Ο Μασκ δραστηριοποιείται στον χώρο της τεχνολογίας μέσω μιας εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων και μιας εταιρείας διαστημικών μεταφορών. Ο Μπέζος δραστηριοποιείται επίσης στον χώρο της τεχνολογίας μέσω του κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου αλλά και μιας, λιγότερο επιτυχημένης, εταιρείας διαστημικών μεταφορών. Οι δύο δισεκατομμυριούχοι είναι ευρέως γνωστοί και πιθανότατα οι πιο διάσημοι επιχειρηματίες του πλανήτη, αν εξαιρέσουμε ίσως τον Μπιλ Γκέις, της Microsoft και τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ του Facebook.

Μέσα στον μήνα, λοιπόν, ο Μασκ μέσω μιας ανάρτησής του στο Twitter εξαπέλυσε απευθείας επίθεση κατά της εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου του Μπέζος. Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή την είδηση ότι η Amazon αρχικά αρνήθηκε να πωλήσει το βιβλίο που έγραψε ο δημοφιλής δημοσιογράφος Άλεξ Μπέρενσον για τον κορονοϊό, ο Μασκ έγραψε στους 36 εκατομμύρια ακολούθους του στο Twitter: "Είναι ώρα διαλύσουμε την Amazon. Τα μονοπώλια είναι λάθος!”.

(Το επίμαχο βιβλίο βέβαια είναι πλέον διαθέσιμο στην πλατφόρμα της Amazon, αφού η εταιρεία άλλαξε την αρχική απόφασή της. Η απόφαση άλλαξε μετά το tweet του Μασκ, αλλά δεν ξέρουμε αν άλλαξε λόγω αυτού).

Τώρα, η Amazon ανακοίνωσε ότι δημιουργεί ένα ταμείο ύψους 2 δισ. δολαρίων για να επενδύσει σε καθαρές μορφές ενέργειας. Στις επιχειρήσεις που σκοπεύει να χρηματοδοτήσει η Amazon περιλαμβάνονται και αυτές που αναπτύσσουν τεχνολογίες που αφορούν τον τομέα των μεταφορών και των μπαταριών. Με άλλα λόγια, σκοπεύει να επενδύσει στους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται η Tesla του Μασκ. 

Βέβαια, το ποσό των 2 δισ. δολαρίων για την πλήρη χρηματοδότηση "πράσινων” τεχνολογιών είναι ασήμαντο. Αυτό το χρηματικό ποσό δεν είναι αρκετό, αλλά και η Amazon δεν είναι έτοιμη να ανταγωνιστεί την Tesla - ακόμα.

Από την άλλη, η Amazon αξίζει πάνω από 1 τρισ. δολάρια. Επομένως, αυτό το ταμείο των 2 δισ. δολαρίων θα μπορούσε να είναι μόνο η αρχή. Αυτό λοιπόν που θα πρέπει να αναρωτηθεί ο Μασκ είναι αν ο Μπέζος είναι διατεθειμένος να "πληρώσει” για να μπει στο "παιχνίδι” της αγοράς μπαταριών και των ηλεκτρικών οχημάτων προκειμένου να ανταγωνιστεί ευθέως με την Tesla.

Από: capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.