H πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του Kanye West ήταν ο ορισμός του cringe

Ό,τι χειρότερο παρακολουθήσαμε τελευταία.

Άβολα δάκρυα, ακατάληπτος λόγος, στυλ που παραπέμπει σε παραστρατιωτική οργάνωση και μεγάλες δόσεις από cringe ήταν τα κύρια στοιχεία που χαρακτήρισαν την προεκλογική συγκέντρωση του Kanye West. Ο 43χρονος rapper που κατεβαίνει για Πρόεδρος των Η.Π.Α (σ.σ: αν και πρόσφατα είχε αποσύρει την υποψηφιότητά του) φαίνεται, όπως θα λέγαμε και σε καθαρά λαϊκό τόνο, πως το έχει χάσει τελείως. 

Καταρχάς, η χθεσινή του εμφάνιση σε εκθεσιακό κέντρο στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας, όπου απευθύνθηκε στο κοινό χωρίς καν να χρησιμοποιεί μικρόφωνο δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις από το ντύσιμο και μόνο: Η επιλογή να φορέσει ένα γιλέκο με την επιγραφή security φέρνει στο νου το κίνημα των Boogaloo Bois προκαλώντας ρίγος σε οποιονδήποτε παρακολουθεί έστω και από απόσταση το τι συμβαίνει στην Αμερική αυτήν την περίοδο.


Κάπου εκεί, άρχισε και ο ακατάληπτος και θρησκευτικά φανατισμένος λόγος, αφού τόνισε πως ο μόνος νόμος στον οποίο θα πρέπει να υπακούμε είναι εκείνος που μας δόθηκε από τον Θεό.


Στη συνέχεια η αίσθηση του cringe (σ.σ: όταν κάποιος κάνει τόσο ντροπιαστικά πράγματα που τελικά νιώθεις οίκτο για λογαριασμό του) χτύπησε κόκκινο μόλις, σε κάποια φάση του προεκλογικού του λόγου, έβαλε τα κλάματα αναφερόμενος στο λεπτό ζήτημα των εκτρώσεων. "Δε θα υπήρχε κανένας Kanye West, επειδή ο πατέρας μου ήταν πολύ απασχολημένος" δήλωσε φανερά συγκινημένος, πριν αποκαλύψει με δάκρυα στα μάτια πως εκείνος και η Kim Kardashian παραλίγο να "σκοτώσουν" την αγέννητη κόρη τους.

Παρ' όλα αυτά, περιέργως, δεν καταδίκασε τις εκτρώσεις στο 100%, αφού όπως είπε πιστεύει ότι πρέπει να παραμείνουν νόμιμες, απλά παράλληλα υποστήριξε ότι -λίγο έως πολύ- θα πρέπει το κράτος να δίνει 1 εκ. δολάρια σε όποιον κάνει παιδί. Φυσικά, κάπου εκεί άρχισε και ο ακατάληπτος και θρησκευτικά φανατισμένος λόγος, αφού τόνισε ότι "ο μόνος νόμος στον οποίο θα πρέπει να υπακούμε είναι εκείνος που μας δόθηκε από τον Θεό".

Εκείνο, πάντως, που έχει εξοργίσει μεγάλη μερίδα των Αμερικανών είναι το γεγονός ότι κατηγόρησε τη Harriet Tubman -μία Αφροαμερικανή του 19ου αιώνα που αφού γλίτωσε από τη σκλαβιά βοήθησε πολλούς συνανθρώπους της να κάνουν το ίδιο- λέγοντας ότι δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το νοικιάζει Αφροαμερικανούς σε νέα αφεντικά.

Δυστυχώς, λίγο μετά το τελευταίο του βιντεοκλίπ, το οποίο είχε δώσει κάποιες ελπίδες μιας και μουσικά τουλάχιστον παραμένει ιδιοφυής, ο Kanye West κάνει ξανά πολλά βήματα πίσω. Αν όλα αυτά είναι τρικ για promotion του νέου άλμπουμ, τότε είναι απλά τραγικός και απαράδεκτος. Σε αντίθετη, όμως, περίπτωση δείχνει σαν να χρίζει άμεσης ψυχιατρικής βοήθειας. Θυμίζει άνθρωπο στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού.


φωτογραφία © Getty Images 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης