
Η πραγματική Wakanda από το Black Panther θα χτιστεί στην Σενεγάλη
Η ιδέα ανήκει στον τραγουδιστή της R&B, Akon.

Ο τραγουδιστής R & B Άκον (Akon), είναι ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία μιας φουτουριστικής πόλης στη Σενεγάλη, που θα ονομάζεται "πραγματική Wakanda", όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Η κατασκευή του έργου στη Σενεγάλη, μια χώρα όπου μόνο το 44% των αγροτικών κατοικιών το 2018 είχε ηλεκτρικό ρεύμα, πρόκειται να ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο. Ο Άκον ανακοίνωσε τα σχέδιά του για τη φουτουριστική πόλη για πρώτη φορά το 2018, χαρακτηρίζοντάς την ως μια "πραγματική Wakanda", την πόλη από την ταινία "Black Panther" της Marvel, η οποία είναι η πιο τεχνολογικά προηγμένη στον κόσμο.
Σύμφωνα με την ABC News, ο Άκον έχει ήδη εξασφαλίσει το ένα τρίτο των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων που χρειάζεται για να αρχίσει να χτίζει την πόλη, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει ποιοι είναι οι επενδυτές στο φιλόδοξο έργο η κατασκευή του οποίου μπορεί να διαρκέσει περισσότερα από τρία χρόνια και έχει την ονομασία η "πόλη του Άκον".
Ο Άκον είπε ότι ελπίζει πως με το πρότζεκτ του θα δημιουργηθούν οι αναγκαίες θέσεις εργασίας στη Σενεγάλη και ότι πόλη του θα αποτελέσει πατρίδα για τους Μαύρους Αμερικανούς και άλλους που αντιμετωπίζουν φυλετικές αδικίες.
"Το σύστημα τούς αντιμετωπίζει άδικα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, τους οποίους δεν μπορείτε ποτέ να φανταστείτε. Και το υφίστανται, μόνον επειδή πιστεύουν ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος" είπε.
Ο 47χρονος τραγουδιστής γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες από γονείς από τη Σενεγάλη, αλλά πέρασε μεγάλο μέρος της παιδικής του ηλικίας στη χώρα της Δυτικής Αφρικής, εξ ου και η απόφασή του να χτίσει την πόλη του εκεί.
Τα σχέδια για την πόλη του Άκον είναι εμπνευσμένα από παραδοσιακά αφρικανικά γλυπτά, που βρίσκονται στο Mbodienne, το οποίο βρίσκεται 62 μίλια έξω από την πρωτεύουσα Ντακάρ. Η πόλη θα περιλαμβάνει παραθαλάσσιο θέρετρο, τεχνολογικό κέντρο, στούντιο ηχογράφησης, αστυνομικό τμήμα, νοσοκομείο, στούντιο ταινιών και ένα ξενοδοχείο που η διακόσμηση των δωματίων θα είναι εμπνευσμένη από τα 54 έθνη της Αφρικής.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Τι κάνουν διαφορετικά οι διανοητικά δυνατοί άνθρωποι, σύμφωνα με την επιστήμη
Μερικοί άνθρωποι είναι "φτιαγμένοι" με τέτοιο τρόπο που στα μάτια μας δείχνουν -και είναι- πιο ανθεκτικοί, χωρίς να λυγίζουν. Αυτοί λοιπόν, έχουν συγκεκριμένες συνήθειες, λένε οι επιστήμονες. Τις παραθέτουμε εντός για να τους αναγνωρίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΤο ρόφημα που σε ενυδατώνει καλύτερα από το νερό
Όταν κάνει ζέστη δεν είναι μόνο το νερό που σώζει. Οι επιστήμονες αποκάλυψαν ότι υπάρχει ένα καθημερινό ρόφημα που κρατάει το σώμα πιο ενυδατωμένο και για περισσότερο χρόνο.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΜαριγκόνα-Μαριπόζα: Όλοι εναντίον δύο γυναικών
Κάτι γίνεται λάθος, δεν μπορεί. Αν δείτε τα απαίσια σχόλια που γίνονται για τις δύο γυναίκες που απλά πήγαν να δουν το ματς της Εθνικής μας με την Ισπανία, απλά θα σαστίσετε.
Γραφει Γιαννης ΤσακαλοςΔείτε την τέλεια παραλία με άμμο στην Αττική
Η τέλεια αμμουδιά υπάρχει στην Αττική και μάλιστα απέχει μόλις λίγα λεπτά από το κέντρο της Αθήνας. Χρυσή άμμος, γαλαζοπράσινα νερά και ηλιοβασίλεμα που θυμίζει νησί.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑν έχεις κινητό Android, μην χρησιμοποιείς αυτόν τον browser
Αυτός ο browser σε κινητό Android μπορεί να φαίνεται ακίνδυνος, αλλά συλλέγει τεράστιες ποσότητες προσωπικών δεδομένων. Δες πώς να προστατευτείς με εναλλακτικούς browsers.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΟι πιο ακριβοπληρωμένοι CEO στον χώρο του αυτοκινήτου-δείτε τις αποδοχές τους
Η λίστα με τις απολαβές των κορυφαίων CEO στον χώρο της τεχνολογίας και της αυτοκινητοβιομηχανίας, είναι ενδεικτική των στρατηγικών κατευθύνσεων των εταιρειών.