Στο σφυρί το όπλο του Sean Connery από τo Dr. No

Η τιμή του αναμένεται να ξεπεράσει τις 150.000 δολάρια.

Γράφει: Esquire Editors 10 Νοεμβρίου 2020

Το πιστόλι που χρησιμοποιούσε ο Σον Κόνερι στην πρώτη ταινία του Τζέιμς Μποντ είναι ο πρωταγωνιστής των εκθεμάτων που βγαίνουν στο "σφυρί", σε μια δημοπρασία στο Χόλιγουντ, τον επόμενο μήνα.

Το ημιαυτόματο Walther PP gun, το οποίο μαζί με το μικρότερο μοντέλο του PPK, αποτέλεσε μία από τις γνωστότερες εικόνες της ταινίας. Η τιμή του αναμένεται να ανέλθει μεταξύ 150.000 – 200.000 δολαρίων στη δημοπρασία του Julien's Auctions στο Μπέβερλι Χιλς την 6η Δεκεμβρίου, ανέφερε σήμερα ο οίκος δημοπρασιών.

Στο σφυρί το όπλο του Sean Connery από τo Dr. Nojamesbond.fandom.com

Το όπλο το χρησιμοποιούσε ο Κόνερι στην ταινία "Dr. No" το 1962.

Ο Σον Κόνερι, ο πρώτος που ενσάρκωσε τον διάσημο Βρετανό πράκτορα στη μεγάλη οθόνη, απεβίωσε στις 31 Οκτωβρίου, σε ηλικία 90 ετών.

"Η σιλουέτα του 007 να κρατάει αυτό το όπλο αναδείχθηκε στην πιο εμβληματική εικόνα των ταινιών του Τζέιμς Μποντ και σε μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες αναφορές της ποπ κουλτούρας, όλων των εποχών", εξήγησε ο Μάρτιν Νόλαν, ο εκτελεστικός διευθυντής του οίκου Julien's Auctions, σε μια ανακοίνωση.

Το πιστόλι είναι το κορυφαίο έκθεμα από τα συνολικά 500 αντικείμενα με αναμνηστικά από το Χόλιγουντ που θα δημοπρατηθούν, μεταξύ άλλων το κράνος που φόραγε ο Τομ Κρουζ στο "Top Gun" και το πρώτο φόρεμα που φόρεσε η πρώην Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα.

Ο καλύτερος Τζέιμς Μποντ

Η δημοτικότητα του Σον Κόνερι δεν αμφισβητήθηκε ποτέ: στα 59 του χρόνια το περιοδικό People τον ανακήρυξε "πιο σέξι" άνδρα του πλανήτη ενώ το 2013, σχεδόν δέκα χρόνια μετά τη "συνταξιοδότησή" του, ανακηρύχθηκε ο αγαπημένος ηθοποιός των Αμερικανών.

Ο Σον Κόνερι που έφυγε σε ηλικία 90 ήταν παντρεμένος από το 1975 με τη Γαλλίδα ζωγράφο Μισελίν Ροκμπρίν. Από τον πρώτο του γάμο, με την Νταϊάν Σιλέντο, απέκτησε έναν γιο, τον επίσης ηθοποιό Τζέισον Κόνερι.

Τον Ιούλιο του 2000 χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β'.

Πρόσφατα, αναδείχθηκε ο καλύτερος Τζέιμς Μποντ όλων των εποχών, σε μία νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού Radio Times.

Από: thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος