Ένα βιβλίο-εξομολόγηση για τον Bernard Tapie

Οι χίλιες ζωές του αμφιλεγόμενου Γάλλου επιχειρηματία σε ένα βιβλίο.

Γράφει: Esquire Editors 03 Ιουνίου 2021

Η πολιτική, οι επιχειρήσεις, οι έρωτες, αλλά και τα προβλήματα με τη δικαιοσύνη και ο καρκίνος, εναντίον του οποίου εξακολουθεί να δίνει μάχη: ο γάλλος επιχειρηματίας Μπερνάρ Ταπί αφηγείται τις χίλιες ζωές του σ' ένα βιβλίο του δημοσιογράφου Φράντς-Ολιβιέ Ζισμπέρ που θα κυκλοφορήσει στις 10 Ιουνίου.

Στο βιβλίο αυτό, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εν είδει διαθήκης που φέρει τον τίτλο "Μπερνάρ Ταπί. Μαθήματα ζωής, θανάτου και αγάπης", ο επιχειρηματίας επανέρχεται κυρίως στην "πιο μεγάλη" από τις "βλακείες" ολόκληρης της σταδιοδρομίας του, σύμφωνα με τα αποσπάσματα που δημοσιεύονται σήμερα από το εβδομαδιαίο περιοδικό Paris-Match: την πώληση του ομίλου Adidas στα χρόνια του 1990 για να γίνει υπουργός.

Στο βιβλίο του μιλάει επίσης για τη σχέση του με τον Θεό, τη θέση του ως οιονεί "υπ' αριθμόν ένα δημόσιου κινδύνου", μετά την πτώση του και την αποστέρηση της περιουσίας του, τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του, τη μάχη του κατά του καρκίνου τον οποίο πίστευε πως είχε νικήσει, και έως και την επίθεση που δέχθηκε από "αποβράσματα" στις αρχές Απριλίου.

Τις εξομολογήσεις του συγκέντρωσε ο Φραντς Ολιβιέ Ζισμπέρ πριν από μια νέα ενδεχόμενη δικαστική αναποδιά: χθες, Τετάρτη, ο εισαγγγελέας ζήτησε να επιβληθεί ποινή φυλάκισης πέντε ετών με αναστολή στον πρώην υπουργό για την υπόθεση της διαιτησίας του 2008, στο πλαίσιο της οποίας του είχαν επιδικαστεί 403 εκατομμύρια ευρώ στη διένεξή του με την τράπεζα Credit Lyonnais.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Presses de la Cite.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.