Ένα βιβλίο-εξομολόγηση για τον Bernard Tapie

Οι χίλιες ζωές του αμφιλεγόμενου Γάλλου επιχειρηματία σε ένα βιβλίο.

Γράφει: Esquire Editors 03 Ιουνίου 2021

Η πολιτική, οι επιχειρήσεις, οι έρωτες, αλλά και τα προβλήματα με τη δικαιοσύνη και ο καρκίνος, εναντίον του οποίου εξακολουθεί να δίνει μάχη: ο γάλλος επιχειρηματίας Μπερνάρ Ταπί αφηγείται τις χίλιες ζωές του σ' ένα βιβλίο του δημοσιογράφου Φράντς-Ολιβιέ Ζισμπέρ που θα κυκλοφορήσει στις 10 Ιουνίου.

Στο βιβλίο αυτό, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εν είδει διαθήκης που φέρει τον τίτλο "Μπερνάρ Ταπί. Μαθήματα ζωής, θανάτου και αγάπης", ο επιχειρηματίας επανέρχεται κυρίως στην "πιο μεγάλη" από τις "βλακείες" ολόκληρης της σταδιοδρομίας του, σύμφωνα με τα αποσπάσματα που δημοσιεύονται σήμερα από το εβδομαδιαίο περιοδικό Paris-Match: την πώληση του ομίλου Adidas στα χρόνια του 1990 για να γίνει υπουργός.

Στο βιβλίο του μιλάει επίσης για τη σχέση του με τον Θεό, τη θέση του ως οιονεί "υπ' αριθμόν ένα δημόσιου κινδύνου", μετά την πτώση του και την αποστέρηση της περιουσίας του, τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του, τη μάχη του κατά του καρκίνου τον οποίο πίστευε πως είχε νικήσει, και έως και την επίθεση που δέχθηκε από "αποβράσματα" στις αρχές Απριλίου.

Τις εξομολογήσεις του συγκέντρωσε ο Φραντς Ολιβιέ Ζισμπέρ πριν από μια νέα ενδεχόμενη δικαστική αναποδιά: χθες, Τετάρτη, ο εισαγγγελέας ζήτησε να επιβληθεί ποινή φυλάκισης πέντε ετών με αναστολή στον πρώην υπουργό για την υπόθεση της διαιτησίας του 2008, στο πλαίσιο της οποίας του είχαν επιδικαστεί 403 εκατομμύρια ευρώ στη διένεξή του με την τράπεζα Credit Lyonnais.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Presses de la Cite.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Δείτε την τέλεια παραλία με άμμο στην Αττική

Η τέλεια αμμουδιά υπάρχει στην Αττική και μάλιστα απέχει μόλις λίγα λεπτά από το κέντρο της Αθήνας. Χρυσή άμμος, γαλαζοπράσινα νερά και ηλιοβασίλεμα που θυμίζει νησί.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αν έχεις κινητό Android, μην χρησιμοποιείς αυτόν τον browser

Αυτός ο browser σε κινητό Android μπορεί να φαίνεται ακίνδυνος, αλλά συλλέγει τεράστιες ποσότητες προσωπικών δεδομένων. Δες πώς να προστατευτείς με εναλλακτικούς browsers.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι CEO στον χώρο του αυτοκινήτου-δείτε τις αποδοχές τους

Η λίστα με τις απολαβές των κορυφαίων CEO στον χώρο της τεχνολογίας και της αυτοκινητοβιομηχανίας, είναι ενδεικτική των στρατηγικών κατευθύνσεων των εταιρειών.

Γιατί η δύναμη στους πήχεις σου είναι μυστικό μακροζωΐας

Η δύναμη της λαβής είναι βασικός δείκτης υγείας και μακροζωίας. Μάθε πώς με απλές ασκήσεις για τους πήχεις μπορείς να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση και να μειώσεις κινδύνους.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

O Neymar κληρονόμησε 1 δισ. ευρώ από κάποιον Βραζιλιάνο που δεν είχε συναντήσει ποτέ

Ένας Βραζιλιάνος επιχειρηματίας που δεν είχε γνωρίσει ποτέ τον Neymar φαίνεται πως άφησε σε εκείνον την περιουσία του. Η κληρονομιά αγγίζει το 1 δισ. ευρώ.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έχει φάει ξύλο και μαχαιριά, τον έχουν χτυπήσει αμάξι και λεωφορείο-ποιος πασίγνωστος ηθοποιός παραμένει ζωντανός

Για τους περισσότερους ηθοποιούς η δράση τελειώνει όταν κλείνουν οι κάμερες, για εκείνον όμως, συνεχίζεται και στην καθημερινότητά του. Κι ύστερα λένε για τις γάτες ότι είναι εφτάψυχες... Spoiler alert: Συμμετέχει στο cast του Wednesday.

Γραφει Νικη Κοντομηνα