Η Εύη Σταμάτη, η Κρύσταλ και τα μαθήματα ζωής που μας δίνουν

Η Εύη Σταμάτη μιλά για την καθημερινότητα με το εκπαιδευμένο Λαμπραντόρ της και τους τρεις μήνες προπόνησης στο paracycling, που την οδήγησαν σε παγκόσμιo αγώνα.

Γράφει: Esquire Editors 08 Ιουνίου 2021

"Το paracycling έχει διάφορες κατηγορίες για άτομα με αναπηρία. Οι αθλητές με προβλήματα όρασης αγωνιζόμαστε στο τάντεμ, διπλό ποδήλατο με δύο συναθλητές, όπου αγωνίζονται και οι δύο εξίσου. Εκείνος που κάθεται μπροστά, ο πιλότος, έχει όραση και την ευθύνη της οδήγησης και της μετάδοσης των πληροφοριών που είναι απαραίτητες, για παράδειγμα, για να στρίψει το ποδήλατο, όπου πρέπει να συμμετέχουμε και οι δύο στην κίνηση. Ο τυφλός κάθεται στην πίσω θέση".

Ενώ η αθλήτρια Εύη Σταμάτη μού εξηγεί τις τεχνικές λεπτομέρειες του paracycling, ετοιμάζει τις αποσκευές της για έναν σπουδαίο, παγκόσμιο αγώνα στην Πορτογαλία, όπου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα μαζί με την πιλότο της, Ηρώ Μηλάκη, "μια από τις πιο έμπειρες του κόσμου στο τάντεμ και γενικότερα στο ποδήλατο" όπως τη συστήνει.

Οι συναθλήτριες ήδη μετρούν μια σειρά από διεθνείς διακρίσεις, όπως "τρίτη θέση στον γύρο Φλάνδρας, μια όγδοη θέση σε παγκόσμιο κύπελλο στην ατομική χρονομέτρηση και δύο πρώτες θέσεις στο πανευρωπαϊκό κύπελλο Φαιστός, το οποίο, παρεμπιπτόντως, διοργανώνεται στην Κρήτη".

Είναι δύσκολο να πιστέψει κάποιος ότι ασχολείται με το paracycling εδώ και μόλις τρεις μήνες. Η ίδια αποδίδει τη ραγδαία εξέλιξή της και στο δικό της αθλητικό παρελθόν -στον στίβο και στο γκόλμπολ, ένα παραολυμπιακό άθλημα που απευθύνεται σε άτομα με μερική ή ολική απώλεια όρασης- και στη σκληρή δουλειά που γίνεται -με καθημερινές προπονήσεις υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Βαρβεράκη, ομοσπονδιακού προπονητή ποδηλασίας, "από τους καλύτερους στο paracycling"- και στην ανεκτίμητη συνεργασία της με την Ηρώ.

"Μια ικανή πιλότος μπορεί να σου μεταδώσει πληροφορίες που αν δεν είχες, ίσως να καθυστερούσες έναν χρόνο να πετύχεις κάτι που μπορείς να πετύχεις σε δυο μήνες".

Η συνέχεια στο Womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το κόλπο για να φτιάξεις το τέλειο βιογραφικό σημείωμα

Υπάρχουν πολλές μικρές λεπτομέρειες που μπορείς να βελτιώσεις για να κάνεις το βιογραφικό σου ιδανικό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

5 τροφές που ίσως ευθύνονται για τον πονοκέφαλό σου

Κάποιες από αυτές, σίγουρα δεν περνούσαν καν από το μυαλό μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μόλις είδαμε την καλύτερη διαφήμιση για τα robotaxi

Ή αλλιώς, όταν δύο παππούδες μπαίνουν σε αυτόνομο ταξί και δεν πιστεύουν αυτό που ζουν.

Γραφει TopGear