H συμβουλή του Anthony Bourdain για τις καλύτερες διακοπές

Ο διάσημος σεφ εκτός από το φαγητό, λάτρευε τα ταξίδια και έχει πει τις καλύτερες ατάκες για αυτά..

Γράφει: Esquire Editors 12 Ιουλίου 2021

Στο τελευταίο ολοκληρωμένο επεισόδιο της διάσημης εκπομπής του, Parts Unknown, ο Anthony Bourdain είχε ταξιδέψει στο Μπουτάν με τον Darren Aronofsky. Κάποια στιγμή περπατούν σε ένα απομονωμένο σημείο ενός λόφου κοντά σε ένα γκρεμό και ο Bourdain λέει "Είναι όμορφα, χαίρομαι που δεν έχει καταστραφεί ακόμα από τον κόσμο”.

Ο διάσημος σεφ είχε ένα μοναδικό τρόπο να σου παρουσιάζει τους νέους τόπους και τις νέες γεύσεις που συναντούσε στα ταξίδια του. Ήταν σαν να ήσουν εκεί μαζί του και να πιάνεις το χώμα, να πίνεις το κρασί και να βλέπεις τη θέα. Το χιούμορ του, ο τρόπος που επέλεγε να ταξιδεύει- χωρίς πιεστικό πρόγραμμα και χωρίς άγχος- σε έκανε να εκτιμήσεις ένα πράγμα: Τον χρόνο που αφιέρωνε για να βιώσει και να απολαύσει όσα συναντούσε μπροστά του. Δεν προσπερνούσε τίποτα σημαντικό και τίποτα ενδιαφέρον.

Στο βιβλίο του 'World Travel: An Irreverent Guide' που κυκλοφόρησε μετά τον θάνατό του, ο Bourdain γράφει μερικές από τις καλύτερες συμβουλές του για τα ταξίδια. Στο κεφάλαιο για τη Γαλλία, αναφέρει σε ένα σημείο για το Παρίσι: "Πιες λίγο κρασί, περπάτησε λίγο παραπάνω, φάε κι επανάλαβε. Βλέπεις; Είναι εύκολο”.

Ο Bourdain θα επέλεγε να πάει στον Πύργο του Άιφελ και θα επισκεπτόταν το μουσείο του Λούβρου, θα έβλεπε τα αξιοθέατα, αλλά θα τα έκανε όλα αυτά στον δρόμο του για να απολαύσει ένα όμορφο πρωινό ή μετά από ένα κρασί σε κάποιο ψαγμένο μπιστρό. Αυτό που συμβούλευε τους ταξιδιώτες είναι να "σταματούν”: " Μην βάλεις στο πρόγραμμά σου τα highlights ενός προορισμού, εκτός αν θέλεις να χάσεις τη μαγεία του. Αντίθετα, σταμάτα και απόλαυσε ένα νέο μέρος. Κάτσε σε μια καρέκλα σε μια καφετέρια, στη μπάρα ενός μπαρ, σε ένα παγκάκι και βίωσέ το”.

Η συμβουλή του Bourdain είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Μετά την καραντίνα οι περισσότεροι θέλουμε να χαλαρώσουμε, να απολαύσουμε ένα καλό φαγητό, να διασκεδάσουμε. Φέτος ίσως δεν στηθούμε σε ουρές για να δούμε αξιοθέατα, ούτε θα ψάξουμε την καλύτερη παραλία του νησιού. Αυτό το καλοκαίρι, ίσως κάτσουμε σε μια καρέκλα για να απολαύσουμε τη στιγμή και να αναπνεύσουμε χωρίς περιορισμούς.

Από: MadameFigaro.gr

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης