Ο πολυτάλαντος Γιώργος Παπαγεωργίου

Ο δημοφιλής ηθοποιός μιλά για το παρελθόν, την καριέρα και τις συνήθειές του.

Γράφει: Esquire Editors 12 Οκτωβρίου 2021

Αφορμή για τη συνάντησή μας ήταν η συμμετοχή του στη σειρά του Mega Σκοτεινή θάλασσα, όπου κρατάει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ωστόσο, ο Γιώργος Παπαγεωργίου δεν είναι απλώς ένας ηθοποιός – ούτε καν απλώς ένας από τους καλύτερους της γενιάς του. Έχοντας μια γεμάτη πορεία στο θέατρο και συμμετοχές σε τηλεοπτικές σειρές, είναι επίσης μουσικός (τραγουδιστής των Polkar, της μπάντας που ίδρυσε για να κρατάει επαφή με την πατρώα Θεσσαλονίκη), ενώ τα τελευταία χρόνια πέρασε και στη σκηνοθεσία. Έχει μάλιστα σκηνοθετήσει και τη μητέρα του, την εξαιρετική ηθοποιό Φιλαρέτη Κομνηνού, από την οποία, πάντως, όπως λέει ο ίδιος, δεν πήρε το μικρόβιο της υποκριτικής. Όντας τόσο πολυπράγμων, δεν είναι και τόσο αξιοπερίεργο το ότι, αν και στα 40 του, δηλώνει ότι έχει ήδη κάνει ό,τι επιθυμούσε στη ζωή του. Την ίδια στιγμή εξηγεί και γιατί ήταν ένας μικρός άθλος να καταφέρουμε να τον πετύχουμε κάπου και να του θέσουμε τις ερωτήσεις. Γι’ αυτό, η πρώτη ερώτηση ήταν ακριβώς αυτή: 

Γιατί σε ψάχναμε τόσο πολύ; 

Είμαι σε έναν μαραθώνιο γυρισμάτων για τη σειρά του Mega Σκοτεινή θάλασσα, με απαιτητικά γυρίσματα από το πρωί μέχρι το βράδυ. Εκεί υποδύομαι τον Χρήστο, τον βασικό ήρωα. Πρόκειται για έναν δύσκολο ρόλο, αφού τον Χρήστο τον κατηγορεί μια ολόκληρη πόλη, ενώ ο ίδιος παλεύει με τον εαυτό του για να καταλάβει τι έκανε και αν είναι ένοχος ή όχι. Το ιδιαίτερο με τον ήρωα που ενσαρκώνω είναι ότι είναι διπολικός και χρειάστηκε πολύς κόπος και έρευνα για να ερμηνεύσω σωστά αυτή την πλευρά του. Για να πω την αλήθεια, αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που είπα το "ναι" στη σειρά. Παράλληλα, θα συνεχίσω στο Θέατρο Ιλίσια το Ξύπνα, Βασίλη του Δημήτρη Ψαθά, σε σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη.

Ας ξεκινήσουμε από την αρχή. Γεννήθηκες και μεγάλωσες στη Θεσσαλονίκη. Τι θυμάσαι από αυτήν; 

Η Θεσσαλονίκη, όπου μεγάλωσα εγώ στα ’90s, ήταν μια πόλη που έσφυζε από ενέργεια, από ζωή και πολιτισμό, μια πόλη εκρηκτική, μια μουσικούπολη. Θυμάμαι τον Νίκο Παπάζογλου, που για μένα είναι κάτι σαν ο άγιός μου. Μιλώντας πρόσφατα με έναν φίλο από τότε, που μένει κι εκείνος πια στην Αθήνα, λέγαμε πως, αν και δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψουμε για να ζήσουμε εκεί, αυτή η πόλη θα είναι πάντα η πατρίδα μας. Όποτε πηγαίνω νιώθω ότι βρίσκω το κέντρο μου. Αν έχω κάποια δυσκολία στη ζωή μου, εκεί ξαναγυρίζω για να πάρω δύναμη. Άλλωστε εκεί είναι και το συγκρότημά μου, οι Polkar, κι αυτό είναι πάντα μια αφορμή για να επιστρέφω.

Η συνέχεια στο Madamefigaro.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.