Μήπως ζούμε στην εποχή της άβολης τηλεόρασης;

Τι στο καλό συμβαίνει πια στην ελληνική τηλεόραση;

Γράφει: Esquire Editors 11 Ιανουαρίου 2022

Πολλές φορές αναρωτιέμαι αν αυτή η τηλεόραση εκφράζει κανέναν από τους θεατές της. Δεν το παίζω άγιος, εμένα μου αρέσει αυτή η προκλητική τηλεόραση που προκαλεί βαβούρα, αλλά όταν λέει ή προβάλει κάτι που έστω και σε ένα μακρινό κοινωνικό σύμπαν στέκει. Τώρα τι να πρωτοσχολιάσει κανείς;

Γύρισα στην ενεργόδράση με τον Κωνσταντίνο Τζούμα να τρεντάρει για τους τελείως λάθος λόγους. Και εκείνη τη στιγμή έκανα ένα βήμα και προσπάθησα να δω τη μεγάλη εικόνα: ποιος είναι ο Τζούμας και γιατί τα λέει αυτά; Και η απάντηση τότε ήταν μπροστά στα μάτια μου. Ένας πάντα ψιλο-προκλητικός καλλιτέχνης (ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων), με αφοριστικό λόγο ανά τους αιώνες που υπάρχει αλλά ποτέ δεν πρωταγωνιστεί στον εγχώριο καλλιτεχνικό κόσμο, βρήκε βήμα να πει μια ανοησία.

Γιατί περί αυτού πρόκειται. Δεν είναι ούτε κακό χιούμορ, ούτε μια "άλλη” άποψη, δεν είναι ούτε προσωπική θέση. Είναι μια χαζή ατάκα, που ο ίδιος θεώρησε πολύ έξυπνο τρικ να την πει ώστε να ξεχωρίσει από τη μάζα που τον κάνει και ασφυκτιά από τη φλυαρία και τη μετριότητα που σαφώς δεν τον αγγίζει, αφού έχει θέσει εαυτόν σε ένα ανώτερο επίπεδο και προ(σ)καλεί τις κάμερες στο "Φίλιον” για να τον συναντήσουν και να μην τον κουράζουν με ζωντανές συνδέσεις που καθυστερούν και του τρώνε ασκόπως τον χρόνο.

Και όταν είδε τα σκούρα, έχοντας τον Λιάγκα απέναντί του, άρχισε αφενός την επίθεση αφετέρου την υπεκφυγή μιας και τα έριξε στον έρμο τον δημοσιογράφο του "Πρωινού” που δεν τον προστάτευσε επικοινωνιακά. 

Αλλά και στον Τζούμα να μη μείνουμε, είχαμε τον "αδικημένο” Παύλο Χαϊκάλη. Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι. Να ξεκαθαρίσω πέντε πράγματα πρώτα, εγώ την τελευταία φορά που είδα τον Παύλο Χαϊκάλη στο θέατρο ήταν απολαυστικός. Αλλά το ταλέντο, αγαπητέ αναγνώστη, δεν λέει τίποτα αν δεν διαχειρίζεται σωστά. Από εκεί και πέρα, ναι το έχουμε εμπεδώσει όλοι πως δεν διώκεται ποινικά για κάτι. Αλλά καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα. Ακριβώς για αυτό τον λόγο λοιπόν, έχει ενδιαφέρον ως θέμα η είδηση πως από τους μεγαλύτερους θιάσους των Αθηνών βρέθηκε σε μία επιθεώρηση β' κατηγορίας με τον Γιάννη Φλωρινιώτη ως πρώτο όνομα και τον Ταμτάκο με την Ελένη Φιλίνη να τον πλαισιώνουν. 

Η συνέχεια στο Yupiii.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος