Οι ομορφότερες γυναίκες στον κόσμο μέσα από το φακό της Mihaela Noroc

Από την Αμαζονία ως το Παρίσι και από την Τεχεράνη ως τη Γουατεμάλα, απλές καθημερινές γυναίκες ξεχωρίζουν.

Γράφει: Esquire Editors 27 Ιανουαρίου 2022

Κατά πάσα πιθανότητα θα έχει συμβεί και σε εσάς, όχι μόνο στη Mihaela Noroc: να συναντήσετε γυναίκες πανέμορφες που όμως δεν στάθηκαν ποτέ σε αυτό. Τα πρώτα παραδείγματα που μου έρχονται στο μυαλό από τη δική μου διαδρομή είναι μια ηλικιωμένη κυρία στην Κάλυμνο, ιδιοκτήτρια ενός ζαχαροπλαστείου, μια πνευμονολόγος και ένα στέλεχος πολιτιστικού Ιδρύματος. Γυναίκες των οποίων η ομορφιά σου κόβει την ανάσα, γυναίκες που γίνονται ακόμα πιο όμορφες γιατί ξέρουν πως έχουν πολύ περισσότερα να δώσουν και δεν αυτοπροσδιορίζονται μόνο από την εξωτερική τους εμφάνιση, ούτε τις αφορούν οι ινσταγκραμικές ιαχές και οι καρδούλες (ή οι πωλήσεις).

Το πρότζεκτ Τhe Atlas of beauty

Το πρότζεκτ Τhe Atlas of beauty της φωτογράφου Mihaela Noroc εξυμνεί τον  πυρήνα της πραγματικής ομορφιάς όπου και αν βρίσκεται αποδεικνύοντας πως μακριά από τα στάνταρ των social media και των ΜΜΕ η ομορφιά κρύβεται στη διαφορετικότητα. "Μπορείς να την εντοπίσεις στην Αφρική ή στην Ευρώπη, σε ένα χωριό ή σε έναν ουρανοξύστη, σε ένα χαμόγελο, σε μια κίνηση, σ’ ένα έντονο βλέμμα, στις ρυτίδες, ή σε μία ιστορία" έχει δηλώσει η φωτογράφος σε συνέντευξή της.

Η Mihaela Noroc ταξιδεύει ανά τον κόσμο καταγράφοντας με τον φακό της τις άπειρες εκδοχές της ομορφιάς. Έχει φωτογραφίσει και έχει ακούσει τις ιστορίες πάνω από 2.000 γυναικών- ιστορίες που αποτυπώθηκαν σε μεγάλο βαθμό στο εκπληκτικό της βιβλίο Atlas of Beauty. Η ίδια συνεχίζει το ταξίδι της και μάλιστα έχει βρεθεί σε πολύ δύσκολες συνθήκες και χώρες για μία γυναίκα, έχοντας δε πλέον και την κόρη της, τη μικρή Natalia, μαζί.

Η συνέχεια στο WomanToc.gr

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης