Πρωταθλήτρια στο σκάκι μηνύει το Netflix για το The Queen's Gambit

Αφορμή στάθηκε μία ανακριβής και σεξιστική ατάκα που ακούστηκε στο τελευταίο επεισόδιο.

Γράφει: Esquire Editors 01 Φεβρουαρίου 2022

Η μίνι- σειρά The Queen’s Gambit υπήρξε μία από τις πλέον επιτυχημένες της πλατφόρμας, παρά το ειδικό της θέμα, το σκάκι και τον κόσμο του. Η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γούλτερ Τέβις. Κέρδισε δύο Χρυσές Σφαίρες και 18 βραβεία και υποψηφιότητες συνολικά στα Βραβεία Emmy. Με δυο λόγια υπήρξε εξαιρετικά δημοφιλής.

Ηρωίδα του ένα μικρό κορίτσι, η Beth Harmon, που μαθαίνει να παίζει σκάκι από τον επιστάτη του ορφανοτροφείου στο οποίο ζει. Το έμφυτο ταλέντο της και το κοφτερό της μυαλό την οδηγούν σε αλλεπάλληλες νίκες και την καθιστούν φαινόμενο για την εποχή, αφού είναι και η μόνη γυναίκα που νικάει τους άντρες σκακιστές τον έναν μετά τον άλλον στα τουρνουά.

Η αιτία

Στο τελευταίο επεισόδιο όμως της σειράς ακούγεται να λέει κάποιος όταν βλέπει την πρωταγωνίστρια να λέει: "το μόνο ασυνήθιστο που έχει, είναι το φύλο της, και μάλλον δεν είναι κάτι μοναδικό για τη Ρωσία". Και συνεχίζει: "Υπάρχει η Νόνα Γκαμπριντασβίλι, όμως είναι πρωταθλήτρια στα γυναικεία τουρνουά και δεν έχει ποτέ αντιμετωπίσει άντρες".

H συνέχεια στο WomanToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

HUAWEI Pura 80 Series: Η τέχνη της φωτογραφίας και του design σε νέα εποχή

Η Huawei φέρνει στην ελληνική αγορά τη νέα, εμβληματική σειρά HUAWEI Pura 80 Series, θέτοντας νέα πρότυπα στην κινητή φωτογραφία και το design.

Διαδικτυακό μπλακάουτ: Προβλήματα σε υπηρεσίες της Amazon παγκοσμίως - Ποιες άλλες εφαρμογές επηρεάζονται;

Χάος στο διαδίκτυο μετά από σοβαρή βλάβη στους Amazon Web Services (AWS), που "έριξε" εφαρμογές όπως τα Snapchat, Roblox, Fortnite και Zoom. Οι αναφορές για προβλήματα αυξάνονται ραγδαία και στην Ελλάδα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

O 969 Rock FM κάνει το viral trend AI Elevator Challenge μια ροκ εμπειρία

Το πιο viral trend των social έγινε… ροκ! Ο 969 Rock FM μπαίνει στο AI Elevator Challenge και ανεβάζει τη φαντασία (και την ένταση) στα ύψη, παρέα με τους μεγαλύτερους θρύλους της ροκ.

Γιατί οι επιστήμονες εμπιστεύονται όλο και λιγότερο την Τεχνητή Νοημοσύνη

Νέα στοιχεία σκιαγραφούν τις αντιλήψεις της ερευνητικής κοινότητας για την τεχνητή νοημοσύνη το 2025, αναδεικνύοντας μεταβολές στη στάση απέναντι στην τεχνολογία.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Πώς μπορείς να μετατρέψεις τις φωτογραφίες σου σε βίντεο

Η Google φέρνει ένα νέο εργαλείο στο Gemini που επιτρέπει στους χρήστες να δίνουν ζωή στις φωτογραφίες τους, μετατρέποντάς τες σε εντυπωσιακά βίντεο με λίγα μόνο κλικ.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η λίστα με τα ισχυρότερα διαβατήρια - Εκτός Top 10 για 1η φορά οι ΗΠΑ, πού βρίσκεται η Ελλάδα

Ο Henley Passport Index για το 2025 δείχνει ποιες χώρες έχουν τα πιο "δυνατά" διαβατήρια. Δείτε τη θέση της Ελλάδας, τις αλλαγές για ΗΠΑ και Βρετανία και τις ανατροπές στην κατάταξη.