Όλοι κόλλησαν με τη διαφήμιση των μπισκότων Παπαδοπούλου

Συχνά δε χρειάζεται να πλατειάσεις για να περάσεις το μήνυμά σου.

Esquire Team
Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 04 Φεβρουαρίου 2022

Παρακολουθώντας τη νέα viral διαφήμιση των μπισκότων Παπαδοπούλου, παρουσιάζει ενδιαφέρον να μετρήσει κανείς τις λέξεις που ακούγονται κατά τη διάρκεια του τρίλεπτου βίντεο. Spoiler alert: Είναι ελάχιστες για το μέγεθός του.

Αρχικά όμως, αξίζει όντως να τη δεις, καθώς ενδεχομένως να την αποφεύγεις σθεναρά από αντίδραση και μόνο -όπως έκανα κι εγώ- από χθες που εμφανιζόταν με το άνοιγμα σχεδόν κάθε ιστοσελίδας. 

Οι αντιδράσεις στο Twitter

Γιατί όμως κατέληξα να τη δω και να τη σχολιάζω σε αυτό το κείμενο; Επειδή διάβασα τα παρακάτω σχόλια στο Twitter και καλώς ή κακώς, λόγω επαγγέλματος καλό είναι να ξέρουμε τι συμβαίνει εκεί έξω.  

    

 

Βάσει όλων των παραπάνω λοιπόν, η επιτυχία της διαφήμισης των μπισκότων Παπαδοπούλου ήταν προδιαγεγραμμένη καθότι συνδυάζει μερικά στοιχειώδη "άχαστα" συστατικά: Νοσταλγία α λα "Σμύρνη μου Αγαπημένη", κινηματογραφική αισθητική και ουσιώδες μήνυμα.

>Διάβασε ακόμη: 'Κι Από Σμύρνη Σαλονίκη': 5 πράγματα που έμαθα βλέποντας πρώτη φορά Μιμή Ντενίση

Υποθέτω δε, ότι το brief που πήρε η διαφημιστική εταιρεία για να δημιουργήσει εκ των υστέρων το εν λόγω σενάριο ήταν εξίσου απλό: Έμφαση στην ιστορία και την ευγνωμοσύνη της εταιρείας για τη μακροημέρευσή της. Αν ανατρέξεις σε αρκετές από τις viral διαφημίσεις των τελευταίων ετών, θα διαπιστώσεις ότι ακολούθησαν πάνω κάτω την ίδια συνταγή. 

Όλοι κόλλησαν με τη διαφήμιση των μπισκότων Παπαδοπούλου

Άλλωστε, η προσφυγιά της Σμύρνης και της Κωνσταντινούπολης είναι πολύ κοντά μας χρονολογικά, οι απόγονοι των ανθρώπων αυτών είμαστε πολλοί και δύσκολα στη θύμησή τους θα μπορέσει να παραμείνει ασυγκίνητος ο μέσος τηλεθεατής.

Ειδικά όταν η αφήγηση είναι εσκεμμένα δωρική, χωρίς περιττές κορώνες και προκλήσεις, βγαλμένη μέσα από τη ζωή. Μεταξύ μας, ίσως και να ζηλεύουμε λίγο την εποχή που γεύσεις και μυρωδιές δημιουργούσαν αυθεντικές αναμνήσεις, όχι το timeline μας στο Instagram. 

Έκθεση-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ-100-Μουσείο-Μπενάκη

*Σε περίπτωση που θέλεις να γευθείς περισσότερη από την ιστορία των μπισκότων Παπαδοπούλου, στο Μουσείο Μπενάκη θα βρεις μία έκθεση που περιλαμβάνει σπάνια, αδημοσίευτα μέχρι πρότινος ντοκουμέντα του πλούσιου αρχείου της οικογένειας. Στα 300 συνολικά εκθέματα συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων, συσκευασίες, ετικέτες, παλιές διαφημίσεις, έντυπες και κινηματογραφικές, φωτογραφικό υλικό από τις εγκαταστάσεις του ανά τα χρόνια λειτουργίας του εργοστασίου, ψηφιακά διαδραστικά παιχνίδια, παραμύθια κα.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.