Ο Forest Whitaker θα βραβευθεί με τιμητικό Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες

Μία διάκριση για τον 61χρονο ηθοποιό στην 75η διοργάνωση.

Ο Forest Whitaker θα λάβει τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα στην τελετή έναρξης του 75ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, ακολουθώντας τα βήματα της Jodie Foster. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αμερικανός ηθοποιός, παραγωγός και σκηνοθέτης θα παραλάβει το βραβείο στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ των Καννών, στις 17 Μαϊου.

Το βραβείο αποτελεί φόρο τιμής "σε ένα λαμπερό καλλιτεχνικό ταξίδι, μια σπάνια προσωπικότητα καθώς και σε μια διακριτική, αλλά ισχυρή ανθρωπιστική προσήλωση σε κρίσιμης σημασίας επίκαιρα ζητήματα" ανέφεραν οι διοργανωτές του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ.

Ως μέρος του αφιερώματος, η ταινία των Κριστόφ Καστάν και Τομά Σαμτίν "For the Sake of Peace" παραγωγός της οποίας είναι ο Forest Whitaker, θα προβληθεί στο πλαίσιο των Ειδικών Προβολών, στις 18 Μαΐου.

Οι σχετικές δηλώσεις

"Πριν από 34 χρόνια, η παρουσία μου στις Κάννες για πρώτη φορά άλλαξε τη ζωή μου και με έκανε να βεβαιωθώ ότι είχα πάρει τη σωστή απόφαση να αφοσιωθώ στην εύρεση σύνδεσης στην ανθρωπιά μέσω του κινηματογράφου" είπε ο Forest Whitaker. "Είναι πάντα προνόμιο να επιστρέφω σε αυτό το όμορφο Φεστιβάλ για να προβάλω τη δική μου δουλειά και να εμπνέομαι από πολλούς από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του κόσμου – και νιώθω απίστευτη τιμή που θα λάβω τιμητική διάκριση στο πλαίσιο της σημαντικής επετείου των 75 χρόνων του Φεστιβάλ", πρόσθεσε ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός.

Ο Forest Whitaker κέρδισε στο παρελθόν το βραβείο Ανδρικού Ρόλου στις Κάννες για την ερμηνεία του στην ταινία "Bird" του Κλιντ Ίστγουντ.

Πρωταγωνίστησε επίσης σε τρεις άλλες ταινίες που διαγωνίστηκαν στο Φεστιβάλ: "A Rage in Harlem" του Μπιλ Ντιουκ, "Body Snatchers" του Έιμπελ Φεράρα και "Ghost Dog: The Way of the Samurai" του Τζιμ Τζάρμους.

"Όταν καλωσόρισα τον Forest Whitaker στις Κάννες, μπόρεσα να γνωρίσω και να θαυμάσω έναν καλλιτέχνη με έντονο χάρισμα και φωτεινή παρουσία" δήλωσε ο Τιερί Φρεμό, διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. "Η φιλμογραφία του είναι ταυτόχρονα εκθαμβωτική και πλήρως ολοκληρωμένη".

Ο Τιερί Φρεμό είπε ότι έχει επίσης "παρατηρήσει στενά τις πεποιθήσεις του ως ανθρώπου και την προσοχή που δίνει στη νέα γενιά" και πρόσθεσε ότι ο ηθοποιός και παραγωγός "συμβάλλει στο να γίνει ο κόσμος ένα καλύτερο μέρος" μέσω της πίστης του ότι είναι εφικτό.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος