Κορυφαίες ταινίες του Netflix για το 2022

Μετά τα αλλεπάλληλα ρεκόρ του The Adam Project, έρχονται 15 παραγωγές για τις οποίες επίσης ανυπομονούμε.

Μεταξύ Netflix, HBO, Amazon Prime, Filmin, Disney +, Movistar + και φυσικά του παραδοσιακού κινηματογράφου, η επιλογή του τι να παρακολουθήσουμε γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη. Οι προτάσεις είναι τόσες πολλές που πρέπει να απορρίψουμε ένα σωρό για να δούμε το ένα εκείνο που προλαβαίνουμε να δούμε. Έχοντας ήδη κάνει ένα μίνι αφιέρωμα στις ταινίες της άνοιξης που ανυπομονούμε να δούμε, ήρθε η ώρα να γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι: Ιδού οι κορυφαίες ταινίες του Netflix που έρχονται προσεχώς.

Dancing on Glass 

Το Netflix της Ισπανίας παίζει εκ του ασφαλούς με τη νέα, ανάλαφρη ταινία του Jota Linares (Unbridled, Who would you take to a deserted island?) Η María Pedraza στον πρωταγωνιστικό ρόλο, αν μη τι άλλο είναι γνωστή φυσιογνωμία (Toy Boy, Elite, La Casa de Papel).

Mother's Love 

Όλοι γνωρίζουμε έναν μεσήλικα που δεν έχει καλύτερη παρτενέρ σε ραντεβού για τον Άγιο Βαλεντίνο από τη μητέρα του. Με τον Quim Gutiérrez και την Carmen Machi, το "Amor de madre" χτίζει την πλοκή του γύρω από έναν τύπο που ακυρώνεται ο γάμος του και πηγαίνει με τη ζωηρή μητέρα του στο ταξίδι του μέλιτος για να μην χάσει χρήματα.

Claw

Σε παραγωγή των Adam Sandler και Lebron James και με πρωταγωνιστή τον πρώτο μαζί με τον Ισπανό μπασκετμπολίστα Juancho Hernangómez, το "Garra" είναι ένα από εκείνα τα αθλητικά δράματα που μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για όλους. Ένας ξεπεσμένος σκάουτερ (Sandler) ποντάρει σε έναν ξένο παίκτη με πολύ κακό παρελθόν και τον πηγαίνει στο ΝΒΑ για να πετύχει.

>Διάβασε ακόμη: Οι ταινίες της Άνοιξης

Blonde 

Σε σκηνοθεσία Andrew Dominik, η Ana de Armas υποδύεται τη μυθική Marilyn Monroe και η ταινία από όσα λέγονται τουλάχιστον, περιέχει αρκετές από τις πιο συγκλονιστικές, τολμηρές και auteur σκηνές στα χρονικά του Netflix.

Tyler Rake 2 

Το πρώτο Tyler Rake ήταν κάτι σαν το Squid Game αλλά σε ταινία και η επιτυχία του ήταν τέτοια που ανάγκασε τους παραγωγούς να γυρίσουν sequel, άσχετα αν δεν το χρειαζόταν. Ο Chris Hemsworth θα επιστρέψει στο ρόλο του, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το πότε πρέπει να το περιμένουμε.

Knives Out 2

Εδώ από την άλλη, δε θα ξανασυναντήσουμε την Ana de Armas, πρόκειται για ένα νέο μυστήριο με ανανεωμένο cast. Μόνο ο ντετέκτιβ Daniel Craig θα επαναληφθεί και μαζί του θα είναι οι Dave Bautista, Edward Norton, Janelle Monáe, Kate Hudson και η Kathryn Hahn ή ο Ethan Hawke.

The Gray Man 

Οι αδελφοί Russo σκηνοθετούν τους Ryan Gosling και Chris Evans στην πρώτη τους μεγάλη παραγωγή τους μετά την αποχώρησή τους από το Avengers: Endgame. Η Jessica Henwick, ο Regé-Jean Page και η Ana de Armas, εμφανίζονται επίσης σε αυτό το θρίλερ για έναν πρώην πράκτορα της CIA που έγινε δολοφόνος.

The Killer 

Μετά την απογοήτευση του Mank, περιμένουμε την ανάκαμψη του Fincher έχοντας στο πλευρό του το power couple Michael Fassbender και Tilda Swinton. Μέχρι στιγμής το μόνο που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι η πλοκή βασίζεται στο ομώνυμο graphic novel για έναν θανατηφόρο δολοφόνο σε ψυχική κατάρρευση.

White Noise 

Μετά το αριστουργηματικό Marriage Story, ο Noah Baumbach επιστρέφει στο Netflix και πάλι με τον Adam Driver και τις Jodie Turner-Smith και (τη σύζυγό του) Greta Gerwig. Βασισμένο σε μυθιστόρημα του Don DeLillo, η ταινία περιγράφει μία περιβαλλοντική καταστροφή και τον αγώνα του χαρακτήρα του Driver, Jack, ενός καθηγητή κολεγίου, να την αντιμετωπίσει.

>Διάβασε ακόμη: Όλες οι ταινίες του Batman στη σωστή σειρά

Spiderhead 

O Jospeh Kosinski διασκευάζει ένα διήγημα από τον George Saunders που δημοσιεύθηκε στο The New Yorker. Με πρώτο βιολί τον Chris Hemsworth και τους Miles Tiller και Jurnee Smollett να ακολουθούν, η ιστορία διαδραματίζεται στο εγγύς μέλλον, κατά το οποίο οι κατάδικοι μπορούν να μειώσουν τις ποινές τους υποβαλλόμενοι σε ιατρικά πειράματα. Ένα από αυτά τα πειράματα, το οποίο θα μπορεί να αλλάξει τα συναισθήματα του ατόμου, θα αποτελέσει την αφορμή για όλα όσα θα συμβούν.

Fast & Loose 

Ο David Leitch (Deadpool 2) έχει επενδύσει στο Will Smith την επόμενη ταινία δράσης του. Το Fast and Loose περιστρέφεται γύρω από έναν άνδρα που ξυπνάει με αμνησία στην Τιχουάνα. Καθώς ανακτά τη μνήμη του, θα συνειδητοποιήσει ότι ήταν ταυτόχρονα εγκληματίας, αλλά και μυστικός πράκτορας της CIA.

Havoc 

Ο Gareth Evans πλαισιώνεται από τους Tom Hardy, Timothy Olyphant και Forest Whitaker σε μία πρωτότυπη ιστορία για έναν ντετέκτιβ που πρέπει να σώσει τον γιο ενός πολιτικού από τον εγκληματικό υπόκοσμο.

The Mother 

Η Niki Caro (Mulán, North Country) σκηνοθετεί τη Jennifer Lopez σε αυτή την ταινία δράσης στην οποία υποδύεται μία δολοφόνο σε αποστολή να προστατεύσει την κόρη της. Η JLo συνοδεύεται από τους Gael García Bernal και Joseph Fiennes.

>Διάβασε ακόμη: Η ιστορία του Peaky Blinders από τους πρωταγωνιστές του

The Wonder 

Ο Χιλιανός σκηνοθέτης Sebastián Lelio διασκευάζει το μυθιστόρημα της Emma Donoghue, που διαδραματίζεται στην Ιρλανδία του 1859. Η ιστορία ακολουθεί μία νοσοκόμα (Florence Pugh), η οποία πηγαίνει σε μια μικρή πόλη όπου έχει συμβεί ένα υποτιθέμενο θαύμα: Ένα κορίτσι έχει επιβιώσει τρεις μήνες χωρίς να τρώει.

The School for Good and Evil 

Ο Paul Feig σκηνοθετεί τις Michelle Yeoh, Charlize Theron, Kerry Washington και Laurence Fishburne σε μία πολύ περίεργη υπόθεση. Με αφορμή το μυθιστόρημα του Soman Chaine, βλέπουμε όσα συμβαίνουν σε ένα σχολείο όπου οι νέοι εκπαιδεύονται για να γίνουν είτε ήρωες παραμυθιών είτε κακοποιοί.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.