Το νέο 'πρόσωπο' του Εθνικού Κήπου

Μόλις παραδόθηκε το πρώτο αναβαθμισμένο τμήμα του του ιστορικού Κήπου της Αθήνας.

Η δημοτική αρχή της Αθήνας, εφαρμόζοντας ένα στρατηγικό σχέδιο που περιλαμβάνει την πλήρη αναβάθμιση του Εθνικού Κήπου, συνολικής έκτασης 154 στρεμμάτων, παραδίδει στους Αθηναίους το πρώτο ολοκληρωμένο τμήμα, στη βόρεια πλευρά, μεταξύ των Λεωφόρων Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας. 

Από την Δευτέρα 16/5, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης μπορούν να περπατήσουν στους αναμορφωμένους χώρους του Κήπου, να καθίσουν στα παγκάκια ή να διαβάσουν ένα βιβλίο κάτω από τις σκιές των δέντρων, να κάνουν τζόκινγκ, να παίξουν με τα παιδιά τους. Με σεβασμό στην ιστορικότητα του χώρου, που μετρά 186 χρόνια από την οριοθέτησή του, και με βάση τις αρχές της ανθεκτικότητας, ανακατασκευάστηκαν τα μονοπάτια και οι διάδρομοι. Για τον σκοπό αυτό, έγινε χρήση σταθεροποιημένου χωμάτινου δαπέδου, προκειμένου να αποκατασταθούν οι σημαντικές φθορές που είχαν εμφανιστεί από το χρόνο και τη διάβρωση. 

Το υπόλοιπο σχέδιο εργασιών

Το σχέδιο εργασιών του Δήμου Αθηναίων, περιλαμβάνει επίσης, την αντικατάσταση του παλιού συστήματος άρδευσης του Κήπου με νέο, σύγχρονης τεχνολογίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αρδευτικό σύστημα παρέμενε σχεδόν ίδιο από τα μέσα του 19ου αιώνα, όταν δημιουργήθηκε ο Εθνικός Κήπος. Εξίσου σημαντική παρέμβαση είναι και η αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού με φωτιστικά νέας τεχνολογίας. Οι χαρακτηριστικοί φανοστάτες του Κήπου διατηρήθηκαν, ενώ αντικαταστάθηκαν μόνο στα σημεία, όπου κρίθηκε απαραίτητο. Με βάση τον σχεδιασμό, τις επόμενες εβδομάδες, οι υπηρεσίες του Δήμου θα τοποθετήσουν σύγχρονα φωτιστικά σώματα, καθώς και ένα σύστημα σήμανσης με χρήση πινακίδων – χαρτών. 

H συνέχεια στο Athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος