Ο Elon Musk στο εξής στηρίζει τους Ρεπουμπλικανούς

Μέχρι πρότινος, ψήφιζε τους Δημοκρατικούς στις εκλογές.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Tesla Inc Elon Musk ανακοίνωσε χθες ότι παρά το γεγονός ότι ψήφισε τους Δημοκρατικούς στο παρελθόν, ο ίδιος τώρα θα ψηφίσει για τους Ρεπουμπλικάνους, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

"Στο παρελθόν ψήφιζα τους Δημοκρατικούς καθώς ήταν (κυρίως) το πιο ευγενές πολιτικό κόμμα. Αλλά, έγιναν το πολιτικό κόμμα της διαίρεσης και του μίσους. Έτσι, δεν μπορώ πλέον να τους υποστηρίζω και θα ψηφίσω τους Ρεπουμπλικάνους,” ανέφερε ο Elon Musk σε μία ανάρτησή του στο Twitter.

"Τώρα, παρακολουθώ να εξελίσσεται η εκστρατεία που κάνουν με τα βρόμικα κόλπα τους εναντίον μου,” έγραψε ο Elon Musk, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, που έχει συμφωνήσει να εξαγοράσει την Twitter Inc.

Ο 50χρονος δισεκατομμυριούχος δήλωσε πρόσφατα ότι θα αντιστρέψει την απαγόρευση του Twitter κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ρεπουμπλικάνου Donald Trump, όταν θα ολοκληρώσει την εξαγορά της αναφερόμενης πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι το Twitter έχει επηρεαστεί από την άκρα αριστερά, καθώς η έδρα του βρίσκεται στην Καλιφόρνια, μία πολιτεία των ΗΠΑ, η οποία είναι γνωστή για τις προοδευτικές πολιτικές της.

Η τιμή των μετοχών της Tesla μειώθηκε χθες κατά 6,8%, μετά την ανακοίνωση του Musk ότι υποστηρίζει τους Ρεπουμπλικάνους, ενώ η εταιρία απομακρύνθηκε από τη σύνθεση ενός δείκτη βιωσιμότητας, ο οποίος παρακολουθείται στενά.

Αναρτήσεις στο Twitter που κορόιδευαν τον Elon ως "τον φτωχό Elon,” καταγράφηκαν ως τάσεις σχολιασμού των χρηστών, προκαλώντας τη μητέρα του Musk, τη Maye Musk, να πάρει θέση μέσω του λογαριασμού της, για να υπερασπιστεί τον γιο της.

"Φτωχέ Elon. Κανένας προοδευτικός δεν θα αγοράζει πια τα αυτοκίνητά σου, όταν υπάρχουν τόσες πολλές πιο πλούσιες επιλογές,” ανέφερε χαρακτηριστικά μία ανάρτηση.

Η μητέρα του Musk επέκρινε μερικές από τις αναρτήσεις ως "ελεεινά σχόλια” αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για τρολ ή για σχόλια που έγιναν από ψεύτικους λογαριασμούς χρηστών.

Οι επικρίσεις στην κυβέρνηση του Biden

Ο Musk είναι ένας ενεργός επικριτής της κυβέρνησης Biden και των Δημοκρατικών για τις προτάσεις τους να φορολογήσουν τους δισεκατομμυριούχους και να δώσουν περισσότερα φορολογικά κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων που κατασκευάζονται από εργάτες που είναι μέλη αμερικανικών εργασιακών σωματείων.

Την προηγούμενη χρονιά, η εταιρία που καταγράφει την Καλιφόρνια ως τη μεγαλύτερη αγορά της στις ΗΠΑ, μετακίνησε την έδρα της από την Καλιφόρνια στο Τέξας, το οποίο είναι πολιτικά πιο συντηρητικό.

Ο Muskμετακίνησε την προσωπική κατοικία του από την Καλιφόρνια στο Τέξας, όπου δεν επιβάλλεται πολιτειακός φόρος εισοδήματος.

Ο ίδιος, πώλησε μετοχές της Tesla, οικονομικής αξίας περίπου 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την προηγούμενη χρονιά, προκειμένου να πληρώσει φόρους και να χρηματοδοτήσει την εξαγορά του Twitter που πρότεινε ο ίδιος.

Οικονομικοί αναλυτές δήλωσαν ότι οι πωλήσεις μετοχών τον βοήθησαν να αποκτήσει οικονομική ρευστότητα από τον ανταγωνισμό για τις μετοχές της Tesla, αλλά και να διαφοροποιήσει τον πλούτο του.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης