Ίσως οι εξωγήινοι να επικοινωνούν ήδη μαζί μας

Σύμφωνα με ένα νέο μαθηματικό μοντέλο, μπορούν να το κάνουν αυτό μέσω του διαστρικού χώρου.

Τι θα λέγατε αν κάποιος σας έλεγε ότι οι εξωγήινοι προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί μας μέσω κβαντικών δικτύων; Φυσικά, δεν έχουμε καμία απόδειξη γι' αυτό, αλλά θα ήταν η πιο αποτελεσματική μέθοδος ώστε να διασχίσουμε το διαστρικό διάστημα πολύ πιο εύκολα.

Τι σημαίνει όμως κβαντική επικοινωνία

Η ιδέα ότι υπάρχει ένα συμπαντικό υπόστρωμα ικανό να συνδέει τα σωματίδια μεταξύ τους, πέρα από το χρόνο και το χώρο. Μέσω της κβαντομηχανικής αυτή η μεταφορά πληροφοριών θα είναι ταχύτερη και ασφαλέστερη.

> Διάβασε ακόμη: Κι αν οι εξωγήινοι δημιούργησαν το σύμπαν μας σε ένα εργαστήριο;

"Είναι εύλογο ότι η κβαντική επικοινωνία με τη μεσολάβηση φωτονίων θα μπορούσε να εγκαθιδρυθεί σε διαστρικές αποστάσεις, ιδιαίτερα για φωτόνια στην περιοχή των ακτίνων Χ κάτω από τη μάζα του ηλεκτρονίου", γράφουν οι ερευνητές στο άρθρο τους.

"Κατ' αρχήν, θα πρέπει να είναι δυνατή η ανίχνευση ενός κβαντικού σήματος από ένα αστροφυσικό σώμα ή ακόμη και ενός ευφυούς σήματος από έναν εξωγήινο πολιτισμό". Ωστόσο, ακόμη και αυτός ο τρόπος επικοινωνίας δεν μπορεί να φτάσει την ταχύτητα του φωτός, οπότε σε κάθε περίπτωση θα χρειάζονταν χρόνια και χρόνια για να λάβουμε ένα μήνυμα. Οπότε ακόμη κι αν η επικοινωνία τους έχει ξεκινήσει, θα χρειαστεί να περάσει αρκετός καιρός για να το διαπιστώσουμε. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης