Μερικοί άντρες πιστεύουν πως μπορούν να κερδίσουν (!) ένα λιοντάρι

Σύμφωνα με έρευνα, ένα σημαντικό ποσοστό των Αμερικανών έχει μάλλον υπερεκτιμήσει τις δυνατότητές του.

Η αυτοπεποίθηση θεωρείται ένα ελκυστικό χαρακτηριστικό για όλους. Στον τρόπο με τον οποίο κάποιος συμπεριφέρεται, ενεργεί, μιλά και συναναστρέφεται με τους άλλους, είτε πρόκειται να πάρει προαγωγή στη δουλειά, είτε συναντά κάποιον για πρώτη φορά, είναι σημαντικό να έχει αυτοπεποίθηση. Ή έστω να προσποιείται πως έχει. Όμως, υπάρχει μια νοητή γραμμή ανάμεσα στο να πιστεύεις στον εαυτό σου και στο να μην έχεις ιδέα για την πραγματικότητα. Το να πιστεύεις ότι μπορείς να κερδίσεις σε έναν αγώνα ένα λιοντάρι σημαίνει ότι μάλλον το έχεις παρακάνει. Ή έχεις υπερεκτιμήσει τις δυνατότητές σου, ή έχεις υποτιμήσει τις δυνατότητες του λιονταριού. Στις ΗΠΑ για παράδειγμα περίπου το 10% των ανδρών, πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει ένα λιοντάρι.

Μία πρόσφατη έρευνα

Η έρευνα της YouGov έφερε 34 διαφορετικά ζώα, μαζί με ανθρώπους, αντιμέτωπα μεταξύ τους σε μια σειρά τυχαίων αναμετρήσεων, με 1.224 ενήλικες των ΗΠΑ να ερωτώνται στη συνέχεια ποιος πιστεύουν ότι θα κέρδιζε σε κάθε περιεχόμενο.

> Διάβασε ακόμη: Πώς μπορείς να βοηθήσεις τα πυρόπληκτα ζώα

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο ελέφαντας βγήκε πρώτος με ποσοστό νίκης 74%. Αλλά τα πράγματα άρχισαν να αποκτούν ενδιαφέρον όταν ζητήθηκε από τους ανθρώπους να αξιολογήσουν τις δικές τους πιθανότητες απέναντι σε κάθε ζώο.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 8% των ανδρών και το 7% των γυναικών πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να νικήσουν ένα λιοντάρι σε μια πυγμαχία. Όταν αντιμετωπίζουν έναν ελέφαντα ή έναν γορίλα, το ποσοστό αυτό αυξάνεται σε 9% και 8% αντίστοιχα. Απέναντι σε ένα σκύλο, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το 60% δηλώνει πως δε θα δυσκολευόταν καθόλου.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.