Στα ελληνικά μουσεία για την αυγουστιάτικη πανσέληνο

Μουσεία, αρχαιολογικά μνημεία και χώροι τέχνης μας προσκαλούν να θαυμάσουμε την τελευταία καλοκαιρινή πανσέληνο με συναυλίες, θεατρικά και ξεναγήσεις

Γράφει: Esquire Editors 11 Αυγούστου 2022

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει και φέτος εκδηλώσεις για την πολυαναμενόμενη Αυγουστιάτικη Πανσέληνο, την Παρασκευή 12 του μηνός. Η τελευταία πανσέληνος του καλοκαιριού φέρει το όνομα "Φεγγάρι του Οξύρρυγχου", ένα είδος ψαριού που οι Αβοριγίνες της Αυστραλίας ψάρευαν κάθε χρόνο αυτή την εποχή στις Μεγάλες Λίμνες και δεκάδες μουσεία της χώρας θα λάμψουν με τις εκδηλώσεις τους.

Ελεύθερη είσοδος και δεκάδες δράσεις

105 αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικές περιοχές της χώρας, μουσεία και χώροι τέχνης καλωσορίζουν με ελεύθερη είσοδο το κοινό να θαυμάσει το φως της πανσελήνου μέσα από μουσικές και πολιτισμικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν όχι μόνο τη μέρα του φαινομένου, αλλά και στις 11, 13,19, 20 και 27 Αυγούστου. Δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε 50 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, ενώ 55 θα παραμείνουν ανοιχτοί δωρεάν για τους επισκέπτες.

Στο πρόγραμμα, που υλοποιείται υπό τον συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, περιλαμβάνονται ως επί το πλείστον συναυλίες, όπως η μουσική βραδιά στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Ακρόπολης, όπου η Μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας θα ερμηνεύσει ελληνικά τραγούδια για το φεγγάρι, μουσική από αγαπημένες ταινίες αλλά και γνωστά ξένα κομμάτια. Ωστόσο, οι εκδηλώσεις περιέχουν και θεατρικές και χοροθεατρικές παραστάσεις, ποιητικές βραδιές, κινηματογραφικές προβολές, ξεναγήσεις καθώς και αστροπαρατήρηση.

Η συνέχεια στο Athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

"Drink Once, Think Twice" - Μια ξεχωριστή συζήτηση γύρω από το ζήτημα της υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ

Η Pernod Ricard Hellas ανοίγει το διάλογο με τη νέα γενιά στοχεύοντας στην καλλιέργεια μιας κουλτούρας υπεύθυνης και συνειδητής κατανάλωσης αλκοόλ.

Ο Βελόπουλος δείχνει Lady Gaga από το American Horror Story και υποστηρίζει ότι είναι απ’ τα αρχεία Epstein

Ο πρόεδρος του κόμματος Ελληνική Λύση παρουσίασε μια φωτογραφία από το American Horror Story ως στοιχείο της υπόθεσης Epstein, προκαλώντας αντιδράσεις και έντονη συζήτηση.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ρομαντική Απόδραση στην Αθήνα: Γιορτάστε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στα Brown Hotels

Τα Brown Hotels υποδέχονται την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με ξεχωριστές εμπειρίες στο Brown Acropol και το Villa Brown Ermou, σχεδιασμένες για να χαρίσουν μοναδικές στιγμές αγάπης στην καρδιά της πόλης.

Με μια prequel ταινία μικρού μήκους μάς προετοιμάζει η Capcom για το Resident Evil Requiem

Η Capcom επιστρέφει στο Raccoon City με μια σκοτεινή live-action ταινία μικρού μήκους, που δείχνει τον πανικό, την απώλεια και τις πρώτες στιγμές της καταστροφής, πριν ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Αυτή είναι η πρώτη κατοικία στον κόσμο που κατασκευάζεται αποκλειστικά με ρομπότ

Ένα φιλόδοξο πείραμα στην καρδιά της Μέσης Ανατολής επιχειρεί να αλλάξει τον τρόπο που χτίζονται οι κατοικίες. Νέες ισορροπίες σε έναν κλάδο που σπάνια αλλάζει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Η τελευταία επιθυμία του Steve Jobs

Η περιουσία της Laurene Powell Jobs μειώνεται εδώ και χρόνια, όχι λόγω λαθών αλλά λόγω επιλογών. Πίσω από τα νούμερα, υπάρχει μια ξεκάθαρη στρατηγική με κοινωνικό αποτύπωμα.

Γραφει Τιμος Σαλαμες