Πόσα χρήματα κερδίζουν οι ηθοποιοί ερωτικών ταινιών

Αξίζει τελικά τον κόπο;

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 07 Σεπτεμβρίου 2022

Πολλά έχουν ακουστεί σχετικά με τις συνθήκες εργασίας στη βιομηχανία του πορνό και για τα ποσά αμοιβής των πορνοστάρ στο παρελθόν. Ιδιαίτερα μετά την αυτοκτονία της August Ames, η συζήτηση σχετικά με την προστασία του επαγγέλματος άνοιξε για τα καλά. Είναι όμως καλά τα χρήματα που λαμβάνουν για μία ερωτική σκηνή; 

Αναμφίβολα η βιομηχανία ψυχαγωγίας ενηλίκων είναι πολύ προσοδοφόρα και είμαστε σίγουροι ότι τουλάχιστον μία φορά έχεις αναρωτηθεί ποιος είναι ο μισθός των συμμετεχόντων σε ταινίες πορνό. Ώρα λοιπόν, να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. 

> Διάβασε ακόμη: Η μυθική πρόταση που δέχθηκε η Amber Heard για συμμετοχή σε πορνό

Μπορεί τα ποσά να μη συγκρίνονται με τον συνηθισμένο μισθό ενός από εμάς, όμως η αλήθεια είναι ότι θα τα περιμέναμε υψηλότερα.

Ο μέσος μισθός

Οι ηθοποιοί του πορνό ζουν μια ασυνήθιστη ζωή, η οποία όμως σύμφωνα με τον Derek Hay - ιδρυτή της LA Direct Models - είναι αρκετά κερδοφόρα. Ο επιχειρηματίας μίλησε στον Independent και παρουσίασε τους μέσους μισθούς ενός σταρ ταινιών ενηλίκων.

  • Μια γυναίκα αμείβεται με περίπου 1000 δολάρια για μια βασική σκηνή με έναν άνδρα.
  • Οι σκηνές που γίνονται για πρώτη φορά, όπως το πρωκτικό σεξ ή το σεξ με πολλά άτομα, μπορούν να αποφέρουν από 2.000 έως 6.000 δολάρια.
  • Οι ταινίες "γυναίκα με γυναίκα" κυμαίνονται από 700 έως 800 δολάρια.

Σύμφωνα με αυτές τις δηλώσεις, οι ηθοποιοί κερδίζουν πολύ λιγότερα σε αυτή τη δουλειά από μια πορνοστάρ. Είπε επίσης ότι: "Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος, ακόμη και οι μεγαλύτεροι σταρ, που να βγάζει πάνω από μισό εκατομμύριο το χρόνο, για την αντίληψη των περισσότερων ανθρώπων αυτό είναι πολλά χρήματα, νομίζω". Αξίζει άραγε τον κόπο;

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης