Το άλυτο μυστήριο της εξαφάνισης του Antoine de Saint-Exupéry

Η παράξενη εξαφάνιση του "πατέρα" του "Μικρού Πρίγκηπα".

Γράφει: Esquire Editors 06 Οκτωβρίου 2022

O Antoine de Saint-Exupéry γεννήθηκε στη Λυών της Γαλλίας στις 29 Ιουνίου του 1900. Ονειρευόταν να γίνει αξιωματικός του ναυτικού, αλλά δεν έγινε δεκτός στη Γαλλική Ναυτική Ακαδημία. Αντ’ αυτού κλήθηκε από τη Γαλλική Πολεμική Αεροπορία το 1921 κι εκεί ανακάλυψε το πάθος του για τα αεροπλάνα. Ήθελε να πετάξει. Να δει την γη από ψηλά.


 

Το 1921, με την ευκαιρία της στρατιωτικής του θητείας, έγινε πιλότος στη Γαλλική Αεροπορική Εταιρεία και κατόπιν στη Latecoere. Στον αερολιμένα ανεφοδιασμού της γραμμής Καζαμπλάνκας-Ντακάρ στο ακρωτήριο Judy στο Μαρόκο, ανακάλυψε την έρημο. Το πρώτο του μυθιστόρημα, "Ταχυδρομείο του Νότου”, εκδόθηκε το 1928.

Την επόμενη χρονιά ο Antoine de Saint-Exupéry έγινε διευθυντής της Aeroposta Argentina στο Μπουένος Άιρες, όπου γνώρισε την Κονσουέλο Σουνσίν. Το 1931 την παντρεύτηκε. Την ίδια χρονιά βραβεύτηκε με το Prix Femina για το μυθιστόρημά του "Νυχτερινή πτήση” και παραιτήθηκε από την Aeroposta. Έγινε κύριος ανταποκριτής της France-Soir στη Ρωσία και κατόπιν στην Ισπανία το 1936.

Το 1937, επιστρέφοντας στην αεροπορία, εδραίωσε την από αέρος σύνδεση Καζαμπλάνκας-Τιμπουκτού. Μετά από ένα σοβαρό ατύχημα, αφοσιώθηκε στη συγγραφή. Το μυθιστόρημα "Η γη των ανθρώπων”, το 1939, του χάρισε το Μεγάλο Βραβείο Μυθιστορήματος της Γαλλικής Ακαδημίας. Με το ξέσπασμα του πολέμου επέστρεψε στην ενεργό υπηρεσία, παρά την κατάσταση της υγείας του, αλλά αποστρατεύθηκε στο Αλγέρι το 1940, λόγω ηλικίας.

Το 1943 εκδίδει τον "Μικρό Πρίγκιπα” και το "Γράμμα σ’ έναν όμηρο”.  Γύρισε στην Ευρώπη για να καταταγεί στις γαλλικές αεροπορικές δυνάμεις με τον βαθμό του ταγματάρχη.

Η μυστηριώδης εξαφάνιση

Στις 31 Ιουλίου του 1944, ο Saint-Exupéry απογειώθηκε από την Κορσική μ’ ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος τύπου Lockheed Lightning P-38, όντας ένας εκ των δεκάδων Γάλλων πιλότων που πολεμούσαν στο πλευρό των συμμάχων. Ο Saint-Exupéry, ωστόσο, ποτέ δεν επέστρεψε και πολλές θεωρίες είδαν το φως της δημοσιότητας από τότε. Κάποιοι υποστήριζαν ότι το αεροσκάφος του κατερρίφθη, άλλοι ότι έχασε τον έλεγχο και συνετρίβη και άλλοι ότι αυτοκτόνησε.

Το πρώτο στοιχείο ήρθε στο φως τον Σεπτέμβριο του 1998, όταν ψαράδες από την Μασσαλία ανέσυραν με τα δίχτυα τους ένα ασημένιο βραχιόλι σε απόσταση λίγων ναυτικών μιλίων από το γαλλικό λιμάνι. Πάνω του ήταν χαραγμένο το όνομα "Antoine de Saint-Exupéry" και αυτό του Νεοϋορκέζου εκδότη του. Αργότερα, ομάδα ειδικευμένων δυτών ανακάλυψε στην ίδια θαλάσσια περιοχή το κατεστραμμένο αεροσκάφος του, όχι όμως και τη σορό του.

Η συνέχεια στο WomanToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Anne Hathaway είναι πλέον αγνώριστη

Η αλλαγή στην εμφάνισή της που δεν περίμενε κανείς.

H Billie Eilish λεέι ότι θα έπρεπε να έχει διδακτορικό στον αυνανισμό

"Βασικά μιλάω για το σεξ κάθε φορά που έχω την ευκαιρία".

H Ferrari αλλάζει όνομα

Ύστερα από συμφωνία εκατομμυρίων με τεχνολογικό κολοσσό.

Γραφει TopGear

Είδαμε την πρώτη τηλεόραση MicroLED που κατέφθασε στην Ελλάδα

Οι νέες τηλεοράσεις και soundbars της Samsung είναι πραγματικά πρωτοποριακές και εντός θα βρεις όλες τις πληροφορίες.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η νέα δίαιτα του Orlando Bloom περιλαμβάνει (και) δηλητήριο βατράχου

Ο δημοφιλής ηθοποιός μόλις αποκάλυψε ότι στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για το Orlando Bloom: To the Edge έκανε ακραία πράγματα - και όχι μόνο στη διατροφή του.

Γραφει Γιαννης Σπανος