Jaclyn Smith, o αγέραστος "Άγγελος του Τσάρλι"

Η Jaclyn Smith στα 77 παραμένει αιώνιο σύμβολο ομορφιάς.​

Γράφει: Esquire Editors 27 Οκτωβρίου 2022

Η Jacqueline Ellen Smith γεννήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 1945 στο Χιούστον του Τέξας. Ο ρωσοεβραϊκής καταγωγής πατέρας της ήταν οδοντίατρος και άλλαξε το επώνυμο του από Κούπφερσμιτ σε Smith για επαγγελματικούς και κοινωνικούς λόγους. Μετά το Λύκειο, η Jaclyn Smith αποφάσισε να ακολουθήσει σπουδές ψυχολογίας και υποκριτικής στο Πανεπιστήμιο της Αγίας Τριάδας (Trinity University) στον Σαν Αντόνιο του Τέξας. Ένα χρόνο αργότερα άλλαξε γνώμη. Εγκατέλειψε τις σπουδές της και αποφάσισε να ασχοληθεί με το μπαλέτο και το μόντελινγκ.

Η πρώτη ταινία και "Οι Άγγελοι του Τσάρλι"

To 1968 άρχισε να εμφανίζεται σε τηλεοπτικές διαφημίσεις για προϊόντα ομορφιάς και το 1969 ξεκίνησε την κινηματογραφική καριέρα της με ένα πέρασμα από την κωμωδία του Larry Pierce "Αντίο, έρωτά μου" ("Goodbye, Columbus"), βασισμένη στο μυθιστόρημα του Philip Roth Αντίο Κολόμπους", όπως είναι γνωστό στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια έπαιξε σε τηλεοπτικές σειρές και το 1976 κέρδισε τον ρόλο που την έκανε γνωστή. Υποδύθηκε την Kelly Garrett, τη μία από τις τρεις όμορφες ιδιωτικές ντετέκτιβ της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς "Οι Άγγελοι του Τσάρλι" ("Charlie’s Angels"). Οι τρεις "Άγγελοι" έχουν ως εργοδότη ένα μυστηριώδη εκατομμυριούχο, που δεν έχουν δει ποτέ και λαμβάνουν τις εντολές του μέσω μηνυμάτων.

Η σειρά κράτησε έως το 1981 και γνώρισε παγκόσμια επιτυχία – και στην Ελλάδα. Μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο τρεις φορές: το 2000, το 2003 με τον τίτλο "Οι Άγγελοι του Τσάρλι: Δράση Πέρα από τα Όρια" ("Charlie’s Angels: Full Throttle") και το 2019, με διαφορετικές ηθοποιούς από το αρχικό τηλεοπτικό καστ.

Η Jaclyn Smith έκανε ένα πέρασμα στις δύο τελευταίες ταινίες. Τέτοια ήταν η απήχησε της σειράς, ώστε το 1979 η Σμιθ απέρριψε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία του Τζέιμς Μποντ "Επιχείρηση Μουνρέικερ" ("Moonraker").

Η συνέχεια στο WomanToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι πρέπει να κάνεις για να έχεις τύχη στη ζωή σου, σύμφωνα με το TikTok

Παραδόξως, κάποιες από αυτές τις συμβουλές παύλα πρακτικές, βγάζουν νόημα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι σχέση έχει ο Tony Soprano με τον LeBron James

O James Gandolfini είχε υποδυθεί ξανά τον θρυλικό ήρωα σε ένα μικρό βίντεο που έχει όλες τις απαντήσεις.

Γραφει Παυλος Κρουστης