O Peter Lindbergh ήταν κάτι παραπάνω από ένας απλός φωτογράφος μοντέλων

"Ομορφιά είναι αυτό που σου δίνει το κουράγιο να είσαι ο εαυτός σου", έλεγε ο φωτογράφος που άλλαξε τους κανόνες στη μόδα και την αντίληψη της ομορφιάς.

Γράφει: Esquire Editors 23 Νοεμβρίου 2022

Έξι σούπερ μόντελς, ανάμεσά τους η Linda Evangelista, η Christy Turlington και η Tatjana Patitz, ποζάρουν στην Σάντα Μόνικα φακό φορώντας λευκά, αντρικά πουκάμισα σε μία ασπρόμαυρη λήψη γεμάτη ανάλαφρη φυσικότητα. Έμοιαζε ουτοπικό αλλά για τον Peter Lindbergh ήταν η αλήθεια του: Μια γυναίκα επιθυμητή που νιώθει καλά μέσα στο δέρμα της, στην ταυτότητά της και δεν χρειάζεται να προσποιηθεί κάτι.


 

Όταν γεννήθηκε ο όρος super model

Ο αντικομφορμιστής Lindbergh, που η τελειότητα είχε για αυτόν ένα νόημα καθόλου επιφανειακό και επίκαιρο, το 1988 πήρε έξι μοντέλα, ανερχόμενα που έμελλε να γίνουν τα πιο ακριβοπληρωμένα πρόσωπα της μόδας της δεκαετίας. Και οι τρεις τους πρωταγωνίστησαν στο video clip του George Michael, Freedom φέροντας την αρχική σύλληψη του Lindbergh.

Αυτό το διάσημο ασπρόμαυρο καρέ, μαζί με το αξιομνημόνευτο εξώφυλλο της Vogue για το τεύχος Ιανουαρίου του 1990 με τα σούπερ μόντελ Naomi Campbell, Linda Evangelista, Tatjana Patitz, Christy Turlington και Cindy Crawford, ήταν τα δύο από τα πιο εμβληματικά στην ιστορία της μόδας.

Η συνέχεια στο WomanToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ανδρόπαυση, την 'αντρική εμμηνόπαυση'

Μια φυσική διαδικασία που συμβαίνει στους άνδρες και συνεπάγεται μείωση της παραγωγής τεστοστερόνης.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι τέλειες ασκήσεις για να χτίσεις πανίσχυρα πόδια

Θα δεις αξιοσημείωτα αποτελέσματα μόλις με 30 λεπτά άσκησης την εβδομάδα.

Γραφει Γιαννης Σπανος