Ο Elon Musk κλείδωσε το προφίλ του στο Twitter για μία μέρα. Αλλά γιατί;

Ένα τεστ είπε να κάνει ο άνθρωπος -για να τραβήξει την προσοχή- και πέσαν να τον φάνε.

Γράφει: Τίμος Σαλαμές 02 Φεβρουαρίου 2023

Αν είσαι στο Twitter πιθανώς να έχεις παρατηρήσει ότι όλο και περισσότεροι χρήστες του έχουν αρχίσει να κλειδώνουν τους λογαριασμούς τους. Αυτό το οποίο όμως συνέβη την Τετάρτη το πρωί, δηλαδή το ότι έκανε ιδιωτικό το account του ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ο Elon Musk, μοιάζει από τα άγραφα. Κι όντως είναι μπιζάρ παρά τη -φαινομενικά- λογική δικαιολογία που προτάθηκε.

Το άχρηστο πείραμα του Elon Musk

Τον τελευταίο μήνα, πολλοί χρήστες του Twitter έχουν διαπιστώσει πως το feed τους μοιάζει να έχει τρελαθεί, καθώς τους πετάει στην ενότητα For You τυχαία tweets, από άσχετους λογαριασμούς. Το συγκεκριμένο πρόβλημα το είχε αναγνωρίσει ο Musk και το είχε αποδώσει σε μια ενημέρωση του αλγορίθμου της πλατφόρμας, που είχε διορθωθεί.

Κάποιοι ισχυροί χρήστες του μέσου, όμως, συνέχισαν να παραπονιούνται ότι το engagement τους είχε πέσει μετά από την αλλαγή στον αλγόριθμο, ενώ στη συνέχεια διαδόθηκε ότι αν κλειδώσεις τον λογαριασμό σου θα αρχίσεις να δέχεσαι περισσότερα likes και retweets - κάτι που δεν βγάζει νόημα.

Την Τρίτη, λοιπόν, κλείδωσε τον λογαριασμό του στο Twitter ο Ian Miles Cheong, που ο Musk του έχει αδυναμία, για να τεστάρει τη συγκεκριμένη παλαβή θεωρία και, απ' ό,τι φαίνεται, το πείραμά του την επιβεβαίωσε. Στη συνέχεια, την Τετάρτη το πρωί, (τάχα μου) θορυβημένος, ο Musk κλείδωσε κι αυτός τον δικό του λογαριασμό.

Αυτό το δημόσιο τεστ του επιχειρηματία, όμως, δεν μπορεί να έχει καμία μα καμία επιστημονική αξία. Πρόκειται για μια μελοδραματική κίνηση, για ένα άχρηστο πείραμα, που σκοπό έχει απλώς να δημιουργήσει θόρυβο, να γίνει τζέρτζελο. Μιλάμε για τον ιδιοκτήτη της πλατφόρμας που, αν είναι δυνατόν, έχει άμεση πρόσβαση τόσο στον κώδικα του Twitter όσο και σε αυτούς που τον αναπτύσσουν.

Οι προγραμματιστές του, δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αλλιώς, έχουν τα εργαλεία για να εντοπίσουν κάποιο πιθανό πρόβλημα στον αλγόριθμο του Twitter και να το διορθώσουν. Τα υπόλοιπα είναι "να 'χαμε, να λέγαμε".

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Monica Bellucci καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια

Η νέα φωτογράφιση μάς θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.