Η Funko πετά στα σκουπίδια εμπορεύματα αξίας άνω των 28 εκατ. ευρώ

Τα σκουπίδια του ενός είναι ο θησαυρός του άλλου...

Να και μία κάπως παράξενη είδηση. Η αμερικανική εταιρεία Funko, που την έχουμε ταυτίσει με τις iconic πλαστικές φιγούρες, τα συλλεκτικά αντικείμενα και τη σειρά Funko Pop!, αναμένεται να καταστρέψει εμπορεύματά της, αξίας τουλάχιστον 28 εκατομμυρίων ευρώ.

Γιατί συμφέρει η καταστροφή των κάθε λογής Pikachu

Η συγκεκριμένη αποκάλυψη είδε το φως της δημοσιότητας έπειτα από ένα άρθρο του εξειδικευμένου blog Kotaku, στο οποίο αναφέρεται πως μετά από την απογραφή των εμπορευματικών αποθεμάτων της Funko, προέκυψε το συμπέρασμα ότι στις αποθήκες της βρίσκονται τόσο πολλά προϊόντα που δεν έχουν διατεθεί στην αγορά που, από οικονομικής άποψης, η καλύτερη επιλογή είναι το να πετάξει -μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023- ένα τμήμα τους στα σκουπίδια.

Συνολικά, η αξία των εμπορευματικών αποθεμάτων της στο τέλος του 2022 ανήλθε σε 231,15 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας ετήσια αύξηση της τάξης του 48%, ενώ η αξία των προϊόντων της που αναμένεται να καταστραφούν υπολογίζεται, στο περίπου, ανάμεσα στα 28 και 34 εκατομμύρια 3υρώ.

Ο λόγος που η Funko επιλέγει την καταστροφή τμήματος των αποθεμάτων της έχει να κάνει με τη μείωση του κόστους της διαχείρισής τους, καθώς τα εμπορεύματα είναι περισσότερα από αυτά που μπορούν να διαχειριστούν τα κέντρα διανομής της εταιρείας.

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ iStock

Ο Brian Mariotti, CEO της Funko, δήλωσε μάλιστα κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής κλήσης προς τους επενδυτές της εταιρείας ότι ένα από τα κέντρα διανομής της ήταν τόσο φουλαρισμένο που χρειάστηκε να νοικιαστούν εμπορευματοκιβώτια μεταφοράς για να αποθηκευτεί το πλεονάζον απόθεμα.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που συμπεραίνουμε είναι ότι μάλλον η Funko θα πρέπει να κλείσει τη στρόφιγγα της παραγωγής. Να σημειωθεί, βέβαια, ότι η αμερικανική εταιρεία, εκτός από τις εμβληματικές φιγούρες με χαρακτήρες από δημοφιλή franchise όπως αυτά των Pokémon, της Marvel, του Star Wars, του Game of Thrones, του Harry Potter και του σύμπαντος της DC, παράγει και σειρές που δεν έχουν την ίδια εμπορική ανταπόκριση.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης