Οι πλουσιότεροι διάσημοι όλων των εποχών

Το Hollywood Walk of Fame του Forbes από τους τηλεοπτικούς παραγωγούς της "παλιάς σχολής" μέχρι τη νέα γενιά των celebrities.

Γράφει: Esquire Editors 08 Απριλίου 2023

Το 1982, στην πρώτη λίστα του Forbes για τους πλουσιότερους ανθρώπους των ΗΠΑ μόλις δύο προσωπικότητες από τον χώρο του θεάματος είχαν καταφέρει να συμπεριληφθούν: η Yoko Ono και ο Bob Hope. Τότε, αρκούσε η καθαρή τους αξία να υπερβαίνει τα 150 εκατ. δολάρια. Τις δύο δεκαετίες που ακολούθησαν, ακόμη έξι κατάφεραν να μπουν στη λίστα. Από τους πρώτους οκτώ, μόνο τρεις έγιναν δισεκατομμυριούχοι: ο George Lucas, ο Steven Spielberg και η Oprah Winfrey.

Ακολούθησε μια έκρηξη πλούτου για τους celebrities: τα τελευταία οκτώ χρόνια, ακόμη 11 "αστέρες" μπήκαν στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων (αν και δύο, η Kylie Jenner και ο Kanye West, βρίσκονται πλέον εκτός). Από τους 11 οι οκτώ έγιναν δισεκατομμυριούχοι από το 2021 και μετά, με τους νεοεισελθόντες στη λίστα φέτος να είναι τρεις: o Jimmy Buffett, o LeBron James και ο Tiger Woods.

Κύρια αιτία της αύξησης των εσόδων τους είναι οι περισσότεροι εταιρικοί τίτλοι που έχουν προσθέσει αυτοί οι celebrities στο επαγγελματικό βιογραφικό τους -πέραν του καλλιτεχνικού κομματιού- καθώς έχουν γίνει επενδυτές, διευθύνοντες σύμβουλοι κ.ο.κ.

Τα εγχειρήματα αυτά δεν είναι απλώς παράπλευρες ενασχολήσεις: συχνά είναι πιο προσοδοφόρα από τον τομέα που αρχικά έκανε διάσημο τον εκάστοτε star. Για παράδειγμα, πάνω από το 50% της περιουσίας του Michael Jordan οφείλεται στην ομάδα ΝΒΑ της οποίας είναι ιδιοκτήτης: τους Charlotte Hornets. Η περιουσία του Jay-Z έχει υπερδιπλασιαστεί μέσα σε τέσσερα χρόνια χάρη σε δύο επενδύσεις που έκανε σε επιχειρήσεις οινοπνευματωδών ποτών. Το μεγαλύτερο μέρος της καθαρής αξίας της Rihanna προέρχεται από το 50% της συμμετοχής της στην εταιρεία Fenty Beauty. Και η Kim Kardashian οφείλει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της στη σειρά SKIMs shapewear.

Από τους τηλεοπτικούς παραγωγούς της "παλιάς σχολής" μέχρι τη νέα γενιά των influencers, ας περιηγηθούμε στο Hollywood Walk of Fame του Forbes.

Yoko Ono

Μπήκε στη λίστα: 1982, 150 εκατ. δολάρια | Βγήκε από τη λίστα: 1986

Περίπου δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του John Lennon, η Ono εμφανίστηκε στην πρώτη λίστα Forbes 400. Το μερίδιο του εκλιπόντος συζύγου της από τα πνευματικά δικαιώματα της μουσικής των Beatles, τα οποία κληρονόμησε, αποτέλεσε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της, ύψους 150 εκατ. δολαρίων. Είχε επίσης στην κατοχή της 250 αγελάδες στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης, αξίας περίπου 7,5 εκατ. δολαρίων, οι οποίες συνοδεύονταν από προσοδοφόρα φορολογικά οφέλη.

H συνέχεια στο Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου