Το Χόλιγουντ δεν αγαπάει πια τον Bill Murray

"Ό,τι κι αν κάνεις, να δίνεις πάντα το 100%. Εκτός κι αν δίνεις αίμα."

Γράφει: Esquire Editors 09 Απριλίου 2023

Η βαριεστημένη ευφυΐα, η ζεν κωμωδία και η καλορυθμισμένη έκρηξη είναι χαρακτηριστικά δύσκολο να τα βρεις κι ο Bill Murray στον κωμικό του ανθρωπότυπο τα έχει όλα.

Τα πρώτα βήματα στην υποκριτική

Ο William James Murray γεννήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 1950 στα περίχωρα του Σικάγου. Παιδί πολυμελούς μικροαστικής οικογένειας, εγκατέλειψε νωρίς το σχολείο, μπλέχτηκε με τα ναρκωτικά και τελικά βρήκε διέξοδο στην υποκριτική με τη βοήθεια του μεγάλου του αδελφού. Ξεκίνησε την καριέρα του από τη σατιρική ραδιοφωνική εκπομπή "National Lampoon Radio Hour" (1975) μαζί με δύo από τους πιο σημαντικούς κωμικούς της γενιάς του, τον Τζον Μπελούσι και τον Νταν Aκρόντ. Από το 1977 έως το 1980 εμφανιζόταν στην κωμική εκπομπή του NBC "Saturday Night Live", από την οποία κέρδισε αναγνωρισιμότητα.

Η καλή περίπτωση Murray

Ο Bill Murray έχει γίνει γνωστός για τις διασκεδαστικές αλληλεπιδράσεις του με τους φαν του. Κάποτε έδωσε σε έναν οπαδό των Chicago Cubs ένα εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2016 έξω από το Wrigley Field, διάβασε αυθόρμητα ποίηση σε μεταφορείς που ανέβαζαν μια βιβλιοθήκη, ή δούλεψε για πλάκα στο μπαρ στο 21 Greenpoint.

Επειδή δεν ήθελε να ξέρει κανένας τα προσωπικά του θέματα, αποφάσισε να προσλάβει ως βοηθό του έναν κωφό! Ο ίδιος δεν ήξερε νοηματική, αλλά μπήκε στη διαδικασία να τη μάθει προκειμένου να μπορεί να συνεννοείται με τον βοηθό του. Ύστερα από μέρες προσπαθειών, κατάλαβε ότι ήταν αδύνατο να τα βγάλει πέρα και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να μάθει τη νοηματική γλώσσα. Έτσι του έγραψε το εξής: "Είσαι αντικοινωνικός. Ας μην μιλάμε".

Η συνέχεια στο WomanToc

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος