Η Αίγυπτος απαντά για την μαύρη Κλεοπάτρα

Το πολυαναμενόμενο ιστορικό ντοκιμαντέρ του Netflix έχει προκαλέσει "πόλεμο" πριν ακόμη προλάβει να κάνει πρεμιέρα.

Γράφει: Esquire Editors 30 Απριλίου 2023

Το υπουργείο Τουρισμού και Μνημείων της Αιγύπτου απάντησε με μία αιχμηρή ανακοίνωση για το ντοκιμαντέρ του Netflix που παρουσιάζει την Βασίλισσα Κλεοπάτρα με αφρικανικά χαρακτηριστικά.

Πριν καν προβληθεί το ντοκιμαντέρ υπήρξαν εκκλήσεις για την απαγόρευση του Netflix στη χώρα λόγω προσβλητικού περιεχομένου και και τώρα η βουλευτής Saboura al-Sayyed, επαναφέρει το θέμα ζητώντας στη βουλή την αναστολή λειτουργίας της πλατφόρμας.

"Ο Γενικός Γραμματέας του Ανώτατου Αρχαιολογικού Συμβουλίου της Αιγύπτου επιβεβαιώνει ότι η βασίλισσα Κλεοπάτρα ήταν ανοιχτόχρωμη, με ελληνικά χαρακτηριστικά. Τα έργα και τα αγάλματα της βασίλισσας Κλεοπάτρας είναι η καλύτερη απόδειξη της αληθινής εμφάνισής της και της μακεδονικής καταγωγής της" ξεκινά η ανάρτηση του υπουργείου Τουρισμού της Αιγύπτου.

Το επίσημο trailer του ντοκιμαστέρ "Βασίλισσα Κλεοπάτρα"

Η συνέχεια στο WomanToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης