Η Μαρινέλλα συνάντησε τον Pelé ή ο Pelé τη Μαρινέλλα;

Όλα συνέβησαν στο Ρίο Ντε Τζανέιρο το 1968.

Η Μαρινέλλα με την εκπληκτική έκταση της φωνής της αλλά και την μοναδική χροιά της, σημείωσε μια σπουδαία καλλιτεχνική πορεία εντός αλλά και εκτός συνόρων, συμπληρώνοντας περισσότερα από 60 χρόνια παρουσίας στην μουσική σκηνή, δικαίως θεωρείται από πολλούς ως η σημαντικότερη ερμηνεύτρια του ελληνικού τραγουδιού. Η "Σιδηρά Κυρία" της ελληνικής μουσικής ταξίδεψε την χώρα μας σε πολλές χώρες του εξωτερικού, εκπροσωπώντας την για πρώτη φορά σε διεθνής διαγωνισμούς τραγουδιού.

Πριν από την συμμετοχή της, μάλιστα, στην Eurovision του 1974 όπου τραγούδησε το εμβληματικό τραγούδι "Κρασί, θάλασσα και τ’αγόρι μου", η καταξιωμένη ερμηνεύτρια ταξίδεψε ως την Λατινική Αμερική για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο τρίτο Διεθνές Φεστιβάλ Τραγουδιού της Βραζιλίας το 1968. Στην διάρκεια του ταξιδιού της, η Ελληνίδα καλλιτέχνις πραγματοποίησε μια από τις διεθνούς βεληνεκούς γνωριμίες της, η οποία παρόλο που παρέμεινε άγνωστοι για πολλά χρόνια, είναι γεγονός. Η Μαρινέλλα συνάντησε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο τον εκλιπόντα άσσο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Pele, ο οποίος βρισκόταν ήδη την εποχή εκείνη στο απόγειο της καριέρας του.

Την εν λόγω γνωριμία έφερε στην επιφάνεια η συλλέκτρια σπάνιων ντοκουμέτων, Έλενα Μακρή Λυμπέρη, δημοσιεύοντας στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, ένα ασπρόμαυρο στιγμιότυπο από την συνάντηση των δύο αστέρων.

"Μια σπάνια φωτογραφία αποτυπώνει τη γνωριμία της διαχρονικής Ελληνίδας τραγουδίστριας με τον εμβληματικό Βραζιλιάνο στο Ρίο Ντε Τζανέιρο τον Οκτώβριο του 1968. Η Μαρινέλλα βρισκόταν στη χώρα εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο τρίτο Διεθνές Φεστιβάλ Τραγουδιού της Βραζιλίας, την εποχή που οι διεθνείς διαγωνισμοί τραγουδιού είχαν μεγάλη άνθηση, με το τραγούδι "Αν θες να 'ρθείς (Άνοιξε φτερά)" σε μουσική του Γεράσιμου Λαβράνου και στίχους της Ελπίδας Περικλάκη, κερδίζοντας μάλιστα το βραβείο "Καλύτερης Καλλιτεχνικής Παρουσίας" σημειώνει μεταξύ άλλων στην λεζάντα της εικόνας.

Από: WomanToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Pierce Brosnan και Helen Mirren μόλις υπέκυψαν στο Netflix

Η πλατφόρμα απέκτησε τη μεταφορά του μυθιστορήματος The Thursday Murder Club και οι δύο ηθοποιοί θα πρωταγωνιστήσουν.

5 επιστημονικοί λόγοι που δε μπορείς να διαχειριστείς τον θυμό

Γιατί, δε μαθαίνουν όλοι να εκφράζουν τα συναισθήματά τους και το θυμό τους με υγιείς τρόπους...

H Anne Hathaway είναι πλέον αγνώριστη

Η αλλαγή στην εμφάνισή της που δεν περίμενε κανείς.